Afbeelding
Foto: Facebook/Spar Ammerstol

‘Buurtsuper Ammerstol sluit als er geen steunpakket komt’

Algemeen 4.289 keer gelezen

AMMERSTOL • De Spar-buurtsupermarkt in Ammerstol sluit eind januari de deuren als er geen steunpakket komt. Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard zegt dat te hebben vernomen van buurtbewoners. “Het is inmiddels ook bevestigd. Dit zou een groot verlies betekenen, omdat het de enige winkel is in het dorp. Ook voor het personeel met een verstandelijke beperking betekent dit baanverlies.”

Pro Krimpenerwaard stelt dat op grond van het raadsbesluit om de leefbaarheid in de kernen en buurtschappen te versterken, in samenwerking met betrokken partijen alles in het werk moet worden gesteld om de buurtsuper te behouden. De lokale partij heeft hierover inmiddels raadsvragen gesteld.

Struijs: “Wij roepen het college op om in overleg te gaan met alle partijen - Gemiva, de Spar, Beter Wonen - om de winkel voor Ammerstol en voor het personeel met een verstandelijke beperking te behouden. In het kader van de leefbaarheid hebben wij een belangrijke taak.”

Op initiatief van woningbouwvereniging Ammerstol opende de Spar-buurtsuper in 2011. Gemiva huurt de ruimte van de woningcorporatie Beter Wonen en zorgt voor het personeel. Mensen met een verstandelijke beperking hebben er een zinvolle dagbesteding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app