Afbeelding
Foto: Jan Kok

Herman Wiltink ontvangt Van Waningpenning

Algemeen 536 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Herman Wiltink ontving dinsdagmiddag van burgemeester Martijn Vroom de Burgemeester W. van Waningpenning. Hij nam die middag officieel afscheid als voorzitter van de Commissie Bezwaarschriften. Deze functie vervulde hij sinds 2004.

Door zijn inzet is de relatie tussen het gemeentebestuur en de inwoners op een bijzondere manier ingericht, stelde burgemeester Martijn Vroom. “De ruimte die Herman Wiltink organiseerde voor beleidsmakers om inwoners meer tegemoet te komen is bijzonder te noemen. Door deze aanpak hebben ook de commissie en de meest betrokken ambtenaren en de vele colleges van B&W meer dan het gewone voor de Krimpense inwoners kunnen betekenen.”

Vroom gaf aan dat deze manier van werken – maatwerk, zicht op de mensen, flexibiliteit – vanaf nu ‘de methode Wiltink’ wordt genoemd. “Dat hij de andere commissieleden daarin heeft ‘opgevoed’, is iets waar de gemeente en de inwoners hem dankbaar voor zijn. Al met al heeft hij daarom recht op de erepenning.”

De erepenning krijgen inwoners of organisaties die zich voor Krimpen aan den IJssel en haar inwoners lange tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app