• Hans Vermeulen: praatpaal, adviseur, technisch assistent, ordebewaker, receptionist etc.
• Hans Vermeulen: praatpaal, adviseur, technisch assistent, ordebewaker, receptionist etc. Foto: Bram van Risp

Conciërge Hans Vermeulen heeft ook na 40 jaar nog geen zitvlees

Algemeen 2.776 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hans Vermeulen is deze maand veertig jaar als conciërge in dienst van het Schoonhovens College. Eigenlijk had hij gedacht in de muziek te gaan werken, maar de komst van de CD bemoeilijkte een carrière in die richting. Hij solliciteerde naar de functie van conciërge op de school waar hij zelf zijn mavodiploma haalde. Het vak bleek hem op het lijf geschreven. 

Hans heeft veel kwaliteiten en geen zitvlees. Een haast perfecte combinatie voor een conciërge. “De hele dag door wordt er een beroep op je gedaan. Vaak door leerlingen, met kleine en soms ook grotere vragen. Een pleister geven, een lekke band repareren etc. Maar ik heb ook te maken met verdrietige leerlingen die advies of een luisterend oor nodig hebben of leerlingen die juist vragen of ze iets mogen vieren. Vanuit mijn conciërgeruimte zie ik veel en leerlingen weten mij gemakkelijk te vinden.”

Wow
Alle klassen, van onder- tot bovenbouw, hebben Hans dan ook verrast met een felicitatievideo. Naast de meest gehoorde uitspraak -‘40 jaar, wow!’-, noemden ze hem ‘de beste conciërge die er is’, vroegen ze hem om nog lang te blijven en waren er specifieke bedankjes als: ‘Bedankt dat je me niet te vaak te laat meldde’ en ‘Leuk dat je mijn tas had verstopt…’

Naast het werk voor de leerlingen worden de dagen van Hans gevuld met vragen van collega’s, telefoontjes van ouders en de ontvangst van gasten die zich melden bij de conciërgebalie. Sollicitanten worden gerustgesteld door een grapje en de vriendelijke no-nonsense manier waarop ze worden ontvangen. Gasten komen met een glimlach binnen: “Wat een leuk onthaal!”

Muziekzender
Niet alleen zijn kwaliteiten op communicatief vlak, ook zijn passie voor muziek en media kan Hans kwijt binnen de school. Wie ‘s ochtends de school binnenloopt, hoort in de aula de muziekzender die de conciërge heeft aangezet. Ook assisteert en registreert bij muziekvoorstellingen als de Shownight, is hij vele malen DJ geweest op brugklaskamp en beheert hij een breed scala aan (geluids)opnames: optredens, musicals en tv-opnames, digitaal, op CD en op de plaat.

Praatpaal, adviseur, technisch assistent, ordebewaker, receptionist, probleemoplosser, intermediair, DJ: eentonig wordt het werk voor Hans Vermeulen nooit, ook niet 40 jaar niet. Volgend jaar gaat hij echter toch met vervroegd pensioen. Niet omdat het werk hem niet meer boeit, maar hij wil graag met zijn vrouw Bea (die de kantine runt op het Schoonhovens College) met de camper door Europa trekken. Want zitvlees, dat heeft hij nog steeds niet...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie