Afbeelding

Flitspaal op N210 bij Lopik gaat aan

Algemeen 4.871 keer gelezen

REGIO • Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de kruising M.A. Reinaldaweg (N210)-Lopikerweg Oost krijgt vanaf maandag 3 oktober een boete. Vanaf dan gaat de flitspaal aan op de kruising richting Benschop IJsselstein. 

De provincie, politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N210 verbetert. 

De flitspaal op de M.A. Reinaldaweg staat op de kruising met de Lopikerweg Oost, in de rijrichting Benschop/IJsselstein. De voorziening handhaaft de snelheidslimiet van 80 km/uur en het negeren van rood licht.

Aanvraag
Het Openbaar Ministerie besloot de flitspaal te plaatsen nadat de provincie Utrecht en de politie een aanvraag indienden, waarin zij aangaven dat op deze weg vaak te hard en door rood wordt gereden.

“Er gebeuren hier regelmatig ongevallen”, meldt een woordvoerder van het OM. “Het is een druk kruispunt, waar veel fietsers oversteken. Door de hoge verkeersintensiteit en de kruising met kwetsbare verkeersdeelnemers vormt een te hoge snelheid en door rood rijden een groot risico. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.”

Tenslotte: “In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Vanaf 3 oktober krijgen alle overtreders een boete. Na ongeveer drie jaar wordt bekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie