• Zonen Gijs en Bram mogen de zaak van hun ouders officieel heropenen.
• Zonen Gijs en Bram mogen de zaak van hun ouders officieel heropenen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Oskam Schoenen na grondige verbouwing in nieuw jasje

Algemeen 2.607 keer gelezen

BERGAMBACHT • De belangstelling was overweldigend bij de heropening van Oskam Schoenen in de Bergambachtse Hoofdstraat, die wethouder Erik Wassink met een speech kleur gaf. Onder toeziend oog van de eigenaren Marcel en Ditty Oskam verrichtten hun zonen Gijs en Bram de (her)openingshandelingen.

Na een periode van twintig maanden van tot de grond toe slopen, volledig nieuw opbouwen en fraai inrichten staat er nu een modern winkelpand met een vloeroppervlakte van 2000 vierkante meter met een ruim assortiment dames-, heren- en kinderschoenen en sport- en wandkleding, een inpandige lunchroom en een voetadviescentrum.

“De verbouwing was noodzakelijk”, aldus Marcel Oskam. “Het pand was oud en het interieur gedateerd. Met mijn vrouw heb ik door het hele land diverse moderne kleding- en schoenenwinkels bezocht en we hebben dagen overlegd met onze architecten. We zijn zeer content met de uiteindelijke vormgeving van zowel het pand als van het winkelinterieur. In Echte Bakker Arjan van der Eijk vonden wij een geschikte partner om met zijn bakkerswinkel hierheen te verhuizen en een lunchroom in te richten. Voor podoloog Ton van Loon uit Oudewater – met wie wij al meer dan tien jaar samenwerken - creëerden wij een moderne werkruimte op de eerste verdieping, die met een lift bereikbaar is. Naast een ontvangstruimte zijn er drie behandelkamers en een productieruimte waar de steunzolen gemaakt kunnen worden. Elke woensdag is hij met een team van specialisten: podologen, orthopedisch schoenmaker, pedicure en fysiotherapeut, aanwezig. Ik hoorde onlangs van hem dat er nu al plannen zijn om hier binnenkort meer dagen per week te komen.

Klanten uit de hele regio weten Oskam Schoenen te vinden. Er zijn namelijk steeds minder winkels waar goede pasvormschoenen – ook in grote maten - worden verkocht. De collectie is met zorg samengesteld uit de beste merken. “Klanten hebben de keuze uit moderne schoenen in verschillende breedtematen”, vervolgt Marcel Oskam. “We verkopen ontzettend veel kinderschoenen. Bij aankoop krijgen de kinderen een muntje, waarvoor ze een ijsje kunnen halen in de lunchroom. Dat is een groot succes.”

Gratis slagroomtaart
Tot en met zaterdag 1 oktober krijgt men - om de heropening te vieren - een slagroomtaart cadeau bij aankoop van minimaal 100 euro aan kleding en/of schoenen. Marcel Oskam ziet de toekomst voor zijn zaak en het gehele Winkelhof rooskleurig in. “Het gratis parkeren is een van de pluspunten om te komen winkelen in Bergambacht”, merkt Oskam nog op. “De ondernemers hebben hart voor hun zaak. Familiebanden zijn sterk. Met Gijs en Bram, die beiden nog studeren, hebben mijn vrouw en ik de mogelijke opvolging in huis.”

Wim Kroone.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie