• De muziektent in Schoonhoven.
• De muziektent in Schoonhoven. Foto: aangeleverd

Muziektent Schoonhoven in de spotlight

Algemeen 750 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Lekker chillen op zaterdagmiddag 1 oktober met muziek, eten en drinken in het Springerpark.- Deze dag wordt de muziektent in de spotlight gezet met ‘Muziek in het park’. De opbrengst van deze festiviteit is bestemd voor de bewoners van Gemiva.

Het is 2010 wanneer de eerste plannen voor een muziektent ontstaan. Menig Schoonhovenaar dacht met weemoed terug aan de tijd van de muziektent op de Dam. In de jaren vijftig verdween deze.
Rotary Schoonhoven nam het initiatief om dit stukje geschiedenis in ere te herstellen. Na vijf jaar overleg, onderzoek en het rondmaken van de financiering werd in 2015 een nieuwe muziektent gerealiseerd en overgedragen aan de gemeente.

Hans de Wit, indertijd mede-initiatiefnemer, is zich ervan bewust dat het gebruik enigszins minimaal is. “Plaatsing kon niet anders dan waar-ie nu staat. Het liefst zou ik zien dat het stuk water gedempt wordt.” Met name de afstand en de open constructie maakt dat muzikanten niet altijd even enthousiast zijn om er in op te treden. Wel wordt er steeds meer gebruik van gemaakt om er in te trouwen. De hoogste tijd dus om de muziektent nieuw leven in te blazen en in de spotlight te zetten.

Zaterdag 1 oktober is er van 16.00 tot 18.00 uur ‘Muziek in het park’, verzorgd door de Rotary in samenwerking met De Engel op Locatie en Zilverstad Marketing. De Rotary onthult een publicatiebord en bedankt sponsors met een miniatuur-muziektent, gemaakt door Hieselaar. In de muziektent speelt de Schoonhovense band ‘The Rebound’. Bandleden Vincent (drums), Ivo (Fender Rhodes en vocals), Valentijn (gitaar), Maurice (bas en vocals) en Marsja (vocals) brengen vol passie jazz, soul en Motown-klanken ten gehore. Bekende en minder bekende songs zijn in een eigen jasje gestoken. Herkenbaar en net even anders.

De opbrengst is bestemd voor de bewoners van Gemiva ter financiering van een dagje uit. De organisatie verwacht enkele honderden bezoekers.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie