Afbeelding
Foto: 123RF.com

Gemeente Krimpenerwaard introduceert ‘Steunfonds Corona voor Cultuur’

Algemeen 24 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Culturele organisaties in de gemeente Krimpenerwaard kunnen een beroep doen op de tijdelijke regeling ‘Steunfonds Corona voor Cultuur’. Het totale budget is 125.000 euro.

Het geld was oorspronkelijk bedoeld voor de theatervoorstellingen ‘Shakespeare in de Loet’, die in september zouden worden opgevoerd in het Loetbos. De stichting achter dit initiatief trok er begin februari echter de stekker uit nadat er politieke commotie ontstond over nut en noodzaak. 

Motie
De VVD en ChristenUnie vonden het budget van 125.000 euro, uit de rijksbijdrage coronagelden, te fors voor een in hun ogen beperkte groep cultuurliefhebbers. Beide partijen zagen liever dat de subsidie ten goede kwam aan bestaande verenigingen/instellingen binnen de gemeente Krimpenerwaard voor activiteiten op cultureel vlak. Een motie van deze strekking werd gesteund door de gemeenteraad.

Naar aanleiding hiervan ging het college aan de slag. ‘Van verschillende culturele organisaties en verenigingen hoorden we, dat zij ook dit jaar nog last hebben van de gevolgen van de coronamaatregelen’, stelt B&W in een raadsinformatiebrief. ‘Daarnaast is een eventuele extra financiële bijdrage welkom om het culturele leven (op)nieuw leven in te blazen of wat groter uit te kunnen pakken. Daarmee komt een grotere doelgroep in beeld of juist mensen die eerder nog niet bereikt waren’. 

Tijdelijke regeling
Het college heeft voor de besteding van de 125.000 euro daarom de tijdelijke regeling ‘Steunfonds Corona voor Cultuur’ opgetuigd. Hiermee komen culturele organisaties en verenigingen  in aanmerking voor een financiële bijdrage voor verminderde inkomsten dan wel extra kosten of een extra bijdrage voor een culturele activiteit.

De regeling treedt deze week in werking. Alle bij de gemeente bekende culturele verenigingen en organisaties zijn hierover geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie