Afbeelding
Foto: 123RF.com

GGD Hollands Midden start preventieve vaccinatie tegen apenpokken

Algemeen 708 keer gelezen

REGIO • GGD Hollands Midden, waartoe de gemeente Krimpenerwaard behoort, is gestart met het preventief vaccineren tegen apenpokken.

“De afgelopen weken vaccineerden we al mensen die nauw contact hebben gehad met een besmet persoon”, laat een woordvoerder namens de GGD weten. “Met ingang van deze week kunnen ook mensen die een verhoogd risico lopen op besmetting bij ons preventief gevaccineerd worden. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de GGD of van hun behandelaar. Het is niet mogelijk om op eigen initiatief een afspraak te maken.”

Uitgenodigd worden mannen die seks hebben met mannen en transgender personen die een verhoogd risico hebben op apenpokken. 

“Daarbij kijken we onder andere naar hun ervaringen met soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) in de afgelopen zes maanden. Om iedereen die in aanmerking komt te bereiken, werken de teams seksuele gezondheid en infectieziektebestrijding van de GGD samen met de hiv-behandelcentra en de huisartsen in de regio. We hopen dat iedereen uit de doelgroep op zijn beurt wacht; we kunnen niet iedereen tegelijk uitnodigen en prikken. Het heeft dus geen zin om zelf naar de GGD, huisarts of het hiv-behandelcentrum te bellen.” 

Meer informatie: www.rivm.nl/monkeypox-apenpokken

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app