• Omgekeerde vlaggen aan de Lekdijk-West.
• Omgekeerde vlaggen aan de Lekdijk-West. Foto: Media TV

Provincie gaat (boeren)protestvlaggen en -spandoeken verwijderen

Algemeen 2.513 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De provincie Zuid-Holland gaat over tot het verwijderen van protestvlaggen en spandoeken in het kader van de boerenacties. ‘Waar de veiligheid in het geding komt, stopt het recht om te demonstreren’, meldt de provincie in een verklaring.

De actievoerders krijgen tot 5 augustus de tijd om hun uiting van protest te verwijderen, anders doen medewerkers van de provincie dat.

Meldingen
De afgelopen weken zijn er op verschillende plaatsen langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten protestvlaggen en -spandoeken opgehangen, ook in de Krimpenerwaard.

‘We krijgen hier veel meldingen over, omdat deze uitingen een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Is dit het geval, zoals bijvoorbeeld bij loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeren of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmeren, dan zijn die inmiddels verwijderd’, meldt de provincie, die eraan toevoegt dat een eerste afgescheurde vlag op een rijdende auto terecht is gekomen: ‘Hier trekken we als wegbeheerder de grens. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze losraken en daarmee een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid’.

Zelf verwijderen
De provincie Zuid-Holland roept iedereen op die protestvlaggen of spandoeken heeft bevestigd op een plek die niet van hem of haar is, deze voor 5 augustus te verwijderen. Daarbij doet het ook een appèl op de actievoerders in verband met de te maken kosten: ‘De vlaggen en spandoeken die na deze datum nog hangen worden verwijderd. De kosten hiervan kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden