• Impressietekening van de nieuwe situatie.
• Impressietekening van de nieuwe situatie.

Krimpenerwaard doet beroep op RWS om bijdrage renovatie Veerstoep te verhogen

29 jun, 20:09 Algemeen 7 keer gelezen

BERGAMBACHT • De gemeente Krimpenerwaard doet (nogmaals) een dringend beroep op Rijkswaterstaat om de bijdrage voor de grootschalige renovatie van de Veerstoep in Bergambacht te verhogen. Door onder andere flink gestegen grondstofprijzen/bouwproducten moet de gemeente veel dieper in de buidel tasten dan eerder werd begroot.

Binnen afzienbare tijd start de gemeente Krimpenerwaard met de uitvoering van de herinrichting van de omgeving Veerstoep in Bergambacht. Het project liep door de slechte draagkracht van de grond ter plaatse en de lange levertijden van bouwmaterialen, zoals de (prefab) betonpalen voor de damwand, een vertraging van een jaar op.

Toezegging
Rijkswaterstaat zegde een bedrag van 727.273 euro toe aan het project. Die toezegging dateert al van 2016, memoreert B&W van Krimpenerwaard: ‘In de periode tussen 2016 en heden, met name tussen februari 2019 en 2022, zijn de prijzen van grondstoffen en bouwproducten aanzienlijk gestegen. Daarnaast heeft nader onderzoek uitgewezen dat wij voor het verplaatsen van de Veerstoep met aanzienlijke meerkosten worden geconfronteerd’, meldt B&W in een schrijven aan Rijkswaterstaat (West-Nederland Zuid).

En dat terwijl de renovatie van de Veerstoep samenhangt met de aanleg van de door Rijkswaterstaat gewenste overnachtingshaven voor binnenvaartschippers.  B&W: ‘Daarom hebben wij als gemeente voor verplaatsing en verlenging van de Veerstoep gekozen. Wij vinden dat de door u toegekende bijdrage niet in verhouding staat tot de te maken kosten’. 

Leeuwendeel
De totale kosten voor de uitvoering van het project bedragen ruim 4 miljoen euro (4.415.000 euro), waarvan het leeuwendeel (3.173.000 euro) voor rekening komt van de gemeente Krimpenerwaard.

‘Namens de gemeenteraad van Krimpenerwaard verzoeken wij u daarom nogmaals en dringend om uw standpunt te herzien’, aldus B&W in het afgelopen week verstuurde schrijven.

Lees ook:

https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/243528/opknapbeurt-veerstoep-bergambacht-flink-vertraagd

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie