• Enkele afgezaagde knotwilgen.
• Enkele afgezaagde knotwilgen. Foto: aangeleverd

Gemeente Krimpenerwaard keurt ‘knotwilg-kapactie’ boeren af

28 jun, 19:26 Algemeen 3 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard heeft geen sympathie voor de ‘bomenkapactie’ van boze boeren uit de Krimpenerwaard maandagavond. ‘We keuren de actie af waarbij bomenrijen die zo karakteristiek zijn voor het prachtige landschap van de Krimpenerwaard doelbewust zijn vernield’, meldt de gemeente dinsdag in een verklaring.

Vervolgens: ‘De bomen stonden op eigen grond van de boer, hiervoor is geen kapvergunning nodig. We onderzoeken nu of en in welke mate bepaalde wetgeving is overtreden’.

De gemeente zegt veel vragen over dit onderwerp te krijgen.

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene: ‘We begrijpen dat het nieuws over de stikstofaanpak hard aangekomen is bij de agrariërs in de Krimpenerwaard. Er is op dit moment nog veel onduidelijk, zodat er nu geen inzicht is wat het allemaal precies betekent voor onze boeren. Dat maakt dat de onzekerheid over de toekomst groot is. (..) Het is een recht om te demonstreren en de gemeente heeft er ook alle begrip voor dat de boeren dit doen. Maar we keuren de actie af waarbij bomenrijen die zo karakteristiek zijn voor het prachtige landschap van de Krimpenerwaard doelbewust zijn vernield. We staan altijd open voor een gesprek met de boeren en deze gesprekken worden continu gevoerd’.

Het kappen van de knotwilgen heeft zich op particulier grondgebied aan de openbare weg afgespeeld, aldus de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie