• Genieten van bier, burgers en fietsen.
• Genieten van bier, burgers en fietsen. Foto: Dirk Molenaar

Bicycling viert wielerfeestje bij ‘Fausto’ Schoonhoven

26 jun, 18:33 Algemeen 1 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Ruim tweehonderd wielrenners streken zondag neer bij ‘Fausto’ op de Stadscamping in Schoonhoven. Een feestje vanwege het vijfjarig bestaan van het populaire fietsblad ‘Bicycling’.

“Ons magazine schenkt aandacht aan ‘de mens op de fiets’ en niet aan de fiets zelf”, legt Rens Muller uit. Hij is de maker van het blad, waarachter ook oud-profwielrenner Laurens ten Dam één van de initiators is. 

Vrouwen
De uitgave verschijnt zesmaal per jaar en heeft meer dan tienduizend abonnees. Muller ziet duidelijk een steeds grotere belangstelling voor de wielersport: “Ook vrouwen hebben het ontdekt.”

De rijders fietsten deze zondag afstanden tussen de 60 en 120 kilometer. Na afloop volgde de ontvangst bij Fausto om te proosten met een biertje én een lekkere hamburger vanaf de barbecue. Rens: “Dit is een ideale locatie, in het midden van het land. Daarbij is eigenaar Jan-Luc ook een ambassadeur voor ons blad.” 

Om het feestje compleet te maken trad Leo Alkemade op met nummers van zijn nieuwste album. Alkemade is als columnist ook betrokken bij Bicycling.

Verbroederen
Met de deelname van ruim tweehonderd fietsers was de dag meer dan geslaagd volgens Muller: “Fietsen verbroedert, dat is vandaag ook wel gebleken. Een topdag!”

Dirk Molenaar

• Genieten van bier, burgers en fietsen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie