• De baard van meester Bram wordt onder handen genomen.
• De baard van meester Bram wordt onder handen genomen.

Baard eraf na geslaagde Cito-einduitslag OBS De Polsstok

Algemeen 2.475 keer gelezen

BERKENWOUDE • Hilariteit alom op basisschool De Polsstok in Berkenwoude, waar de Cito Eindtoets-uitslag werd gekoppeld aan het afscheren van de baard van meester Bram.

Dat had te maken met een weddenschap. “Omdat een hoger schooladvies voor gaat op een lager advies dat volgt uit de Cito Eindtoets, kunnen kinderen het maken van de toets ervaren als om des keizers baard. En dat hebben we deze keer heel letterlijk gemaakt,” verklaart meester Bram de Jong. 

Meester Bram, tevens locatieleider, was namelijk in het bezit van zo’n (flinke) baard. “We adviseren op De Polsstok altijd kansrijk en scherp, zodat de leerlingen de kansen krijgen die ze verdienen. Daarom was deze weddenschap zeker geen makkelijke uitdaging voor alle groep 8-leerlingen.” 

De kinderen moesten gemiddeld boven de 536 punten scoren. En elk kind moest een score neerzetten naar zijn of haar eigen eerdere schooladvies, maar dan één daarboven. Uiteindelijk scoorden ze bijna twee punten hoger (536,7) dan het landelijk gemiddelde (534,8). Ook aan de tweede voorwaarde werd glansrijk voldaan. 

“Tja, en toen zat er maar één ding op,” wist juf Daniëlle van diezelfde groep 8. “De baard moest eraf!” Kapster Mariëlle de Kooker van Het Haarkantoor uit Lekkerkerk bleek bereid een handje te helpen.

De kinderen sloegen een en ander lachend gade; meester Bram hoopt op zijn beurt dat de knipbeurt dit geen jaarlijkse traditie wordt. 

• De baard van meester Bram wordt onder handen genomen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app