• De overhandiging van de gemeentevlag.
• De overhandiging van de gemeentevlag. Foto: Stephan Tellier

Ontwerpster gemeentevlag Krimpenerwaard krijgt eerste exemplaar overhandigd

Algemeen 799 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Roel Cazemier heeft woensdag de eerste, officiële gemeentevlag overhandigd aan de ontwerpster, Hillegonda Rikkoert uit Schoonhoven. 

Zij is de winnares van de ontwerpwedstrijd, die de gemeente onlangs uitschreef. De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die - na herindeling - nog geen eigen gemeentevlag had. Uit de 23 inzendingen kwam het ontwerp van Hillegonda Rikkoert als beste uit de bus. 

De gemeenteraad stelde het winnende ontwerp vast in de vergadering van 22 december 2021. 

Gemeentewapen
Rikkoert gebruikte voor haar ontwerp de kleuren en symbolen uit het officiële gemeentewapen, dat Krimpenerwaard sinds 2015 heeft.

Die symbolen zijn afkomstig uit de wapens van de vijf voormalige gemeenten. De leeuw uit het wapen van Schoonhoven, het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de drie wassenaars van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk). 

De vlaggen zijn in diverse maten te bestellen via: www.vlaggenclub.nl. Ook is er een wimpel ontworpen en te koop. 

Burgemeester Roel Cazemier: “Anders dan bij de Nederlandse vlag - de rood-wit-blauwe - gelden er voor het gebruik van de gemeentevlag geen officiële protocollen. De vlag mag uitgehangen worden zoveel en zo vaak als inwoners dat willen.”
                                                                        

• De overhandiging van de gemeentevlag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie