Afbeelding

Vanaf vrijdag 14 januari ‘boosteren’ zonder afspraak in Bergambacht

Algemeen 1.545 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • GGD Hollands Midden start met boostervaccinaties op vrije inloop op enkele vaccinatielocaties in de regio. Daaronder zalencentrum De Waard in Bergambacht. 

‘Omdat veel belangstellenden inmiddels een boostervaccinatie hebben gehad, loopt het aantal afspraken voor deze prik de komende weken terug’, meldt GGD Hollands Midden. ‘Hierdoor kunnen we op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Via boosteren zonder afspraak hopen we het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen. Belangstellenden moeten wel rekening houden met een eventuele wachttijd’.  

Vanaf vrijdag 14 januari is het voor het eerst mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een boosterprik in Bergambacht. Er is dan geen vrije inloop op de andere vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD maakt iedere week bekend op welke locaties de booster zonder afspraak mogelijk wordt. 

Drukte op testlocaties
Omdat de besmettingen toenemen, wordt het drukker op de testlocaties. Afgelopen week zijn er in de GGD-teststraten 29.092 inwoners van de regio getest, een stijging van 78%.

Ook het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is sterk gestegen: van 30,5% naar 34,7%. Het hoogste percentage tot nu toe.

Omdat het druk is, kan het soms even duren voordat men getest kan worden. Via www.coronatest.nl kan eventueel naar een andere testlocatie in de buurt gezocht worden. 

Vaccineren kinderen 5-11 jaar
Alle kinderen van 5-11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met de informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind.

Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad; 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 218.514 inwoners van de regio Hollands Midden een boosterprik gehad.

Voor de coronacijfers per gemeente: www.eengezonderhollandsmidden.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie