• Camille Stouthart (l) en Christa Teeuw bieden jongeren toekomst bij Kruiswijk.
• Camille Stouthart (l) en Christa Teeuw bieden jongeren toekomst bij Kruiswijk. Foto: Jan Timmer

Kruiswijk Groep BV in Bergambacht start met eigen vakschool

Algemeen 1.502 keer gelezen

BERGAMBACHT • Een mooi vak leren en uitzicht op een goede baan. De Kruiswijk Vakschool geeft jonge mensen alle kansen. De voorbije zomer hakte de directie van Kruiswijk Groep BV de knoop door. De al langer levende gedachte om een eigen vakschool te beginnen werd omgezet in daden.

“Er lagen een paar redenen aan ten grondslag om door te pakken”, vertelt Christa Teeuw, samen met haar man directeur/eigenaar van het 75 jaar oude familiebedrijf uit Bergambacht. “In de eerste plaats willen wij laten zien hoe leuk en interessant het kan zijn om te werken bij Kruiswijk. Je kunt hier namelijk alle kanten op omdat ons bedrijf uit verschillende disciplines bestaat: grondwerk, sloopwerk, asbestsanering, bodemsanering, boren en zagen, recycling en een transportafdeling. Zeker voor jonge mensen die na hun middelbare school nog niet precies weten welke richting ze op willen gaan, biedt onze vakschool aansprekende mogelijkheden. Je kunt je namelijk tijdens de tweejarige opleiding oriënteren binnen alle afdelingen van ons bedrijf. Dat gebeurt in blokken van tien weken waarbij je vier dagen per week in de praktijk actief bent. Je wordt tijdens de praktijkdagen begeleid door een leermeester en krijgt de kans om allerlei certificaten te behalen. Daarnaast is er één dag per week theorieles. Die wordt uitgevoerd in samenwerking met het Hoornbeeck College. Ook prettig om te weten: gedurende het hele traject van werkend leren krijg je een goed salaris en alle mogelijkheden om je te ontwikkelen. Na afronding van deze erkende MBO-opleiding is de kans heel groot dat je binnen onze onderneming een vaste baan krijgt aangeboden.”

Fijne toekomst

Camille Stouthart is als projectmedewerker bedrijfsschool één van de krachten achter de Kruiswijk Vakschool. “Ik liep vorig jaar stage bij Kruiswijk en kreeg de vraag of ik wilde meehelpen met het opzetten van de een eigen opleiding”, vertelt hij. “Een mooie uitdaging. We hebben eerst een ander bedrijf bezocht waar al een vakschool draaide. Dat was heel inspirerend. Daarna hebben we nog meer informatie verzameld en een goede opleider gezocht. Die vonden we in het Hoornbeeck College. En nú zijn we daadwerkelijk van start gegaan. Als Kruiswijk Groep laten we jonge mensen, die met hun handen willen werken, zien dat er voor hen een fijne toekomst is weggelegd bij ons bedrijf. Ze treffen hier een open sfeer met gezellige collega’s én een platte organisatie aan. Wij zijn super trots op ons bedrijf en nodigen iedereen uit om eens te komen praten.”

Voor meer informatie is er de website: www.kruiswijk.eu/vakschool.

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie