• Blij met succesvolle inzameling.
• Blij met succesvolle inzameling.

Succesvolle inzameling ‘Sintvoorieder1’

Algemeen 272 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De stichting ‘Sintvoorieder1’ kijkt terug op een ‘korte, maar krachtige actie’ om zoveel mogelijk cadeaus in te zamelen voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen.

De actie ontstond begin november bij Praktijk Sterkers aan de Zilverstraat 3 in Schoonhoven. Eigenaresse Wendy Heithuis werd door collega Monique Schellevis, relatietherapeut in opleiding, geattendeerd op het belang van jeugdherinneringen. Zo kwam het ter sprake dat veel kinderen vanwege geldgebrek verstoken blijven van cadeautjes rond 5 december.

Wendy: “We zijn in contact gekomen met de stichting ‘Sintvoorieder1’. Zij hebben de visie en wens om Sinterklaas mogelijk te maken voor ieder kind. De stichting werkt voor onder andere de Voedselbanken, reclassering en Vluchtelingenwerk.” 

Ontroerend
Via een oproep op social media is het balletje gaan rollen. Bij drie inleverpunten in de Schoonhovense binnenstad stroomden de afgelopen weken de giften binnen.

“Het is geweldig hoe de actie is verlopen”, glundert Wendy. “Soms ook ontroerend. Zo vertelde iemand dat ze nooit een echte Barbie had gekregen. Zij stond hier voor de deur met diverse cadeaus, waaronder zes echte merkbarbies.”

Vervolg
Zondag 28 november is al het ingezamelde ingeleverd in het depot van Sintvoorieder1 in Leidschendam. Deze dagen zijn tientallen vrijwilligers aan de slag gegaan om alles te sorteren en vervolgens te distribueren.

De actie gaat volgens de initiatiefnemers komend jaar zeker een vervolg krijgen. “We gaan na de feestdagen met elkaar om de tafel om ook in Schoonhoven een sorteerruimte te realiseren. We zijn dus op zoek naar een beschikbare ruimte en vrijwilligers”, geeft de enthousiaste Wendy aan.

Dirk Molenaar

• Blij met succesvolle inzameling.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie