Afbeelding

Jumbo-Roparunteam Dijkman sponsort Inloophuis de IJssel

Algemeen 896 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het Roparun-team van Jumbo Ernst Dijkman (De Olm in Krimpen aan den IJssel) heeft zich dit keer ingezet voor Inloophuis de IJssel. Ernst Dijkman: “Wij vinden het belangrijk om op een sportieve wijze een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Dat doen we door geld in te zamelen als Roparun Team en daarmee initiatieven te steunen die wij een warm hart toedragen.” 

Inloophuis de IJssel is er voor iedereen die geraakt is door kanker. Anton Maurik, manager van het Inloophuis, licht toe: “Onze doelgroep zijn mensen die kanker hebben, of hebben gehad, maar ook hun naasten en nabestaanden. Als je de diagnose kanker krijgt, dan staat je wereld op zijn kop. En ook die van jouw naasten. Dan is het fijn om naast de behandelingen in het ziekenhuis een plek te vinden waar je steun kunt vinden, afleiding, ontspanning en contact met gelijkgestemden waar je kracht uit kunt putten. Het Inloophuis biedt ondersteuning, juist in die fase waarin men het zo nodig heeft”. 

Inloophuis de IJssel heeft vestigingen in zowel Krimpen a/d IJssel (De Tuyter, iedere donderdag 12.30-15.30 uur) als in Capelle a/d IJssel.

Vrijwilligers in het zonnetje
Vrijwilligers maken het werk van het Inloophuis mogelijk. Maurik: “Wij zijn dan ook super trots op hen en wilden ze graag eens in het zonnetje zetten met een dagje uit”.

Dat vond Team Jumbo Ernst Dijkman een goed idee en daar doneren zij graag een bijdrage voor. Dat deden zij overigens ook al eerder voor het Inloophuis, weet Anton Maurik te vertellen: “Toen hebben wij een verwendag inclusief High Tea mogen organiseren voor onze vrijwilligers en gasten. Dit keer bieden we ons team vrijwilligers een geheel verzorgde boottocht aan door de Rotterdamse haven. Als dank voor hun inzet en toewijding én om weer eens iets met z’n allen te kunnen doen na de coronaperiode.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app