Afbeelding
Foto: Pro Krimpenerwaard

Pro Krimpenerwaard: ‘militairen inzetten als groene boa?’

Algemeen 324 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Pro Krimpenerwaard oppert het inzetten van militairen als ‘groene boa’s’. Fractievoorzitter Ad Struijs doet een oproep aan het college om de mogelijkheid hiertoe te onderzoeken.

“De provincie Limburg gaat militairen inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)”, verklaart Struijs. “Het gaat om een proefproject. Het betreft tien medewerkers van de Lichte Brigade in Oirschot, die buiten diensttijd en in boa-uniform toezicht gaan houden in het buitengebied.”

Stroperij
Vervolgens: “Deze militairen worden in hun vrije tijd opgeleid en vervolgens flexibel ingezet. Op deze wijze wordt werkervaring opgedaan, wat helpt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het gaat met name om militairen met een aflopend contract bij defensie. Deze mensen kunnen worden ingezet tegen stroperij, controle van de jacht, illegaal vissen, dumpen van afval, toezicht op recreatie, het afsteken vuurwerk etc.”

Pro Krimpenerwaard pleit al langer voor de inzet van groene boa’s in het buitengebied. Struijs: “”Het ontbreekt hier aan handhaving. De burgemeester heeft bij herhaling aangegeven dat het toezicht in het buitengebied een taak is van de provincie. De inzet van militairen als boa zou een flinke ondersteuning kunnen betekenen voor het noodzakelijke toezicht in het buitengebied.”

Via schriftelijke vragen aan het college van B&W hoopt Pro Krimpenerwaard dat burgemeester Cazemier deze optie bij de provincie wil aankaarten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie