• Lars van Velzen bij één van zijn wasstraten.
• Lars van Velzen bij één van zijn wasstraten. Foto: aangeleverd
zakelijk

Dijkwash wil kwaliteit leveren

Algemeen 1.332 keer gelezen

LEKKERKERK/STOLWIJK • Lars van Velzen (23) nam in juli de twee wasstraten van On2Wash over. Onder de nieuwe naam Dijkwash gaat de jonge ondernemer proberen nieuwe klanten te werven en het vertrouwen van teleurgestelde klanten terug te winnen.

Van Velzen was de afgelopen tijd razend druk met het verbeteren van de wasstraten in Lekkerkerk en Stolwijk. Die verkeerden in een slechte staat. "Kapotte stofzuigers, een defecte betaalautomaat: we hebben het nodige moeten repareren", vertelt hij. "Maar de meeste tijd waren we toch wel kwijt aan het up-to-date krijgen van het systeem achter de wasstraten. Daar was jarenlang nauwelijks naar omgekeken."

Service
Van Velzen vindt het best spannend, maar heeft er alle vertrouwen in dat zijn onderneming een succes gaat worden. "Mijn opa is sinds vijf jaar eigenaar van de vestiging van Dijkwash in Krimpen aan den IJssel. Ook hij moest in het begin veel investeren om de wasstraat in orde te krijgen. Inmiddels loopt het daar prima. Het is belangrijk dat je kwaliteit en service levert."

De laatste jaren kwamen er veel klachten binnen over de wasstraten in Stolwijk en Lekkerkerk. Van Velzen hoopt dat klanten die slechte ervaringen hebben gehad, nog eens een keer langs willen komen om hun auto te wassen. "Ik garandeer hen dat ze er geen spijt van krijgen. En als er iets kapot is, dan kunnen klanten direct contact met me opnemen. Dan proberen we het nog dezelfde dag te repareren. Mijn telefoonnummer en e-mailadres staan vermeld bij de wasstraat."

24/7
De wasstraten van Dijkwash zijn 24/7 open. Klanten halen bij de pinautomaat hun wasmunten, of betalen in de boxen direct met contant muntgeld, en gaan vervolgens zelf aan de slag. Van Velzen: "Eén wasmunt (is 1 euro) geeft je twee-en-een-halve minuut wastijd. Je bent ongeveer 8 euro kwijt voor het hele wasprogramma, maar de meeste klanten lukt het om voor 4 à 5 euro hun auto schoon te maken." Bij de pinautomaten van Dijkwash kan contant of met een betaalkaart worden betaald. "In Lekkerkerk is dat laatste nog niet mogelijk", zegt Van Velzen. "In oktober wordt er een nieuwe pinautomaat geplaatst en kan je ook daar gewoon met je pinpas betalen."

De wasstraten van Dijkwash zijn te vinden in Stolwijk (Nijverheidsweg 9), Lekkerkerk (Twijnstraweg 25) en Krimpen aan den IJssel (IJsseldijk 359). Meer informatie is te vinden via Google en op Facebook.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie