Afbeelding
Foto: mike
zakelijk

Hoe draag je stijlvol een hemd op een spijkerbroek?

Algemeen 318 keer gelezen

Geschikt voor elke gelegenheid en altijd even stijlvol. Overhemden en spijkerbroeken zijn een gouden combinatie. Zowel voor casual gelegenheden als voor een formele look is het overhemd en de broek ideaal. Maar hoe creëer je nu een formele look met een spijkerbroek? En hoe hou je het casual? Benieuwd? Lees dan snel verder.

Overhemd in de broek voor een formele look
Heb je een belangrijke zakenlunch op het programma en wil je dus een formele look? Dan gelden er een aantal belangrijke regels. Zo moet je goed de pasvorm en het soort denim van je spijkerbroek in de gaten houden. Zo gaan een slim fit, donkere spijkerbroek en een formele look hand in hand. Bovendien is het belangrijk dat de broek goed op het overhemd aansluit. Ook de balans tussen de wijdte van het overhemd en de broek is van cruciaal belang. Wanneer de broek wijder is dan het overhemd, oogt het immers niet formeel. Vergeet bovendien je overhemd niet in je broek te stoppen.

Creëer een casual look met de juiste details
Ook voor wie er casual bij wilt lopen, is het belangrijk dat de pasvorm van de jeans en het overhemd overeen komen. Een belangrijk verschilpunt met de formele look is dat voor een casual look een donkere spijkerbroek niet hoeft. Durf dus gerust voor een lichtere kleur voor de spijkerbroek te kiezen. Een casual look creëren, doe je verder vooral met een oog voor de juiste details. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je schoenen en de juiste accessoires. Bij een casual look kun je het overhemd zowel open als dicht dragen.

Enkele onmisbare tips
Tot slot zetten we enkele onmisbare tips voor het combineren van een overhemd en een spijkerbroek nog even op een rijtje. Zowel voor een casual als formele look zijn deze tips van toepassing. Verlies ze dus niet uit het oog.

1. Pasvorm is key. Zorg er dus voor dat de pasvorm van je overhemd en broek gelijk zijn. Bij een slim fit overhemd hoort dus een strakkere broek.

2. Let op de kleuren. Zorg dat de kleuren van je overhemd en spijkerbroek bij elkaar passen. Ga steevast voor tinten die goed samen gaan, zoals blauw en wit bijvoorbeeld.

3. Vermijd denim op denim. Ben je toch een enorme fan van die combinatie en kan je het écht niet laten? Ga dan voor twee verschillende kleuren denim.

4. Twijfel je over je outfit? Roep dan de hulp van een vrouw in. De mening van een vrouw is immers onmisbaar.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een nieuw overhemd of een nieuwe spijkerbroek? Kijk dan eens op de heerenzaak.nl. Een compleet aanbod herenkleding online.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie