Afbeelding
update

Petitie voor terugkeer ‘zeer geliefde’ huisartsen

Algemeen 2.083 keer gelezen

STOLWIJK/BERKENWOUDE • Frans Buck betreurt de ophef die is ontstaan na het vertrek van twee collega's uit zijn huisartsenpraktijk in Stolwijk-Berkenwoude. Naar aanleiding daarvan hebben enkele patiënten een online petitie opgezet, die inmiddels door ruim 650 mensen is ondertekend.

"Het is jammer dat het zo gelopen is, maar de betreffende huisartsen -dr. E. Roozemond en dr. W. van Vliet- hebben zelf de conclusie getrokken om afscheid te nemen. De insteek was dat zij de praktijk op termijn over zouden nemen, maar gaandeweg het proces kwamen er verschillen in inzicht naar boven. Niet op financieel vlak overigens, wat sommige mensen wellicht denken, maar op andere terreinen. Hierdoor zagen we geen toekomst met elkaar, waardoor onze wegen zijn gescheiden."

E. Roozemond werkte sinds 3,5 jaar in de praktijk; W. van Vliet sinds tien jaar.

Frans Buck zegt te begrijpen dat er patiënten zijn, die het vertrek van beide huisartsen betreuren, maar hoopt nu te kunnen bouwen aan een vernieuwde huisartsenpraktijk. Een petitie om Roozemond en Van Vliet terug te laten keren naar Stolwijk vindt hij 'begrijpelijk, maar niet reëel. "Dat is een gepasseerd station. Hun vertrek hebben we afgelopen periode met behulp van een aantal waarnemers opgevangen. Per half oktober is de huisartsen-bezetting weer op peil. Wij doen er alles aan om de medische zorg te bieden die nodig is. We willen nu graag weer vooruit kijken."

Petitie
De initiatiefnemers van de online petitie hopen op een terugkeer van dr. Roozemond en dr. Van Vliet. Zij worden als 'zeer geliefd en kundig' omschreven. Ruim 650 mensen hebben de petitie inmiddels ondertekend.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app