• De aankomst van Anne-Marie Kruiper in Santiago de Compostella.
• De aankomst van Anne-Marie Kruiper in Santiago de Compostella.

Anne-Marie Kruiper presenteert boek: 'SimpelWeg Gelukkig'

Algemeen 1.470 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Om ook anderen te laten genieten van haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella schreef Anne-Marie Kruiper haar belevenissen op. Het resultaat is het boek 'SimpelWeg Gelukkig', dat aanstaande woensdagavond wordt gepresenteerd.

"De pelgrimstocht heeft me veel gebracht", kijkt de Schoonhovense terug. "Er gaat bijna geen dag voorbij, dat ik er niet aan word herinnerd. Het heeft me geleerd met hoe weinig je tevreden en gelukkig kunt zijn. Om te genieten van het moment en je niet te laten beperken door angsten en onzekerheden. Het deed me beseffen hoe prachtig de natuur is. Hoeveel aardige en lieve mensen er zijn. Ik blik met heel veel liefde terug op de reis."

Eigen beheer
Ze beleefde de in 2016 gemaakte reis door het schrijven van het boek opnieuw. "Het heeft me krachtig gemaakt. Toen bleek dat het moeilijk werd een uitgever te vinden voor mijn boek, liet ik me niet ontmoedigen en ging zelf hard aan de slag. Het was opnieuw een prachtige weg: van manuscript tot het in eigen beheer uitgeven van mijn eerste boek."

Het eindresultaat 'SimpelWeg Gelukkig' is volgens haar interessant voor mensen die van plan zijn de pelgrimstocht ooit te gaan lopen, voor degenen die de tocht hebben gelopen dan wel mensen die de tocht zouden willen lopen maar het om diverse redenen niet gaan doen.

Anne-Marie: "Ik kan het iedereen aanraden. Je hoeft niet direct 800 kilometer te lopen, je kunt ook kiezen voor een gedeelte van de tocht. Dat het iets met je doet, staat voor mij buiten kijf."

Vervolgens: "Het wandel-virus zit me nu in het bloed. Het afgelopen jaar ben ik druk geweest met het schrijven van het boek, maar ik wandel zeer regelmatig en ik kijk uit naar een nieuwe bestemming. Ik heb alweer ideeën voor een nieuw boek. Wordt vervolgd dus."

Signeren
'SimpelWeg Gelukkig' is verkrijgbaar via de Facebookpagina van Anne-Marie Kruiper, via Bol.com en bij verschillende boekwinkels in de omgeving. Het boek kost 19,95 euro.
Vrijdagavond 26 april is Anne-Marie Kruiper van 19.00 tot 21.00 uur aanwezig in boekhandel Bruna te Schoonhoven voor het signeren van haar boek.

Dinsdagavond 14 mei geeft ze een lezing in de bibliotheek van Schoonhoven over haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Aanvang 19.00 uur.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app