Afbeelding

Vaar mee met de Armada op de Hollandsche IJssel

Algemeen 226 keer gelezen

HAASTRECHT • De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) roept watersportliefhebbers op om zondag 26 augustus mee te varen achter het Vlaggenschip 'van Utrecht' of het Vlaggeschip 'van Zuid-Holland'. Ze zijn herkenbaar aan de vlaggen van de stichting.  

Het is de bedoeling dat alle mensen die recreatief gebruik maken van de IJssel aanhaken en meevaren zolang ze dat leuk vinden. De Van Utrecht vertrekt om 10:00 uur vanaf Marnemoende in IJsselstein, de Van Zuid-Holland vertrekt om 11:00 uur vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel. Beide schepen komen rond 14:00 uur in Gouda aan, de eindbestemming.

De stichting wil met deze armada laten zien dat ze het belangrijk vindt dat niet alleen beroepsvaart, maar vooral pleziervaart graag gebruik maakt van deze vaarweg.

Statement
Met de armada maakt de stichting een statement dat er verbeteringen moeten komen voor de recreatie op en langs het water en dat de aanleg van meer goed geoutilleerde aanmeerplaatsen bij toeristische knooppunten, natuurgebieden en kernen noodzakelijk is om de snel groeiende hoeveelheid bezoekers veiliig en goed te ontvangen en de huidige recreanten meer te bieden.

Meevaren
Wie wil meevaren met zijn boot, kano, sloep of schip kan zich aanmelden via www.HollandscheIJsselAltijdAnders.nl. Deelname is gratis. De deelnemers krijgen als ze onderweg aanhaken en aangemeld zijn een vaantje. 

Programma Armada (zwaan-kleef-aan):
10 uur Vertrek Vlaggeschip 'van Utrecht' vanaf jachthaven Marnemoende in IJsselstein
11 uur Vertrek vlaggenschip 'van Zuid-Holland' vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel
12 uur Tussenstop Vlaggenschip 'van Utrecht' in Oudewater
14 uur Aankomst beide schepen aan de IJsselkade in Gouda.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie