• Commissaris van de Koning Jaap Smit lanceert de website.
• Commissaris van de Koning Jaap Smit lanceert de website. Foto: Vincent van Dordrecht

Symposium voor Krimpense veteranen

Algemeen 611 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een speciaal voor Krimpense veteranen georganiseerd symposium markeerde woensdag de start van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel.

Commissaris van de Koning Jaap Smit was aanwezig in het raadhuis om de website van de stichting - www.veteranenkrimpen.nl - te lanceren. Hij was er op uitnodiging van burgemeester Martijn Vroom. Vroom nam twee jaar geleden al het initiatief voor het oprichten van een stichting voor Krimpense veteranen. Hij vindt het belangrijk om, ook op lokaal niveau, de prestaties die veteranen hebben geleverd te waarderen. "Het bracht mij op het idee om in samenwerking met directeur Ludy de Vos van het Veteraneninstituut een mooie avond te organiseren voor onze veteranen." Onder de bezoekers bevonden zich ook familieleden, medewerkers uit het maatschappelijk en economisch veld, raadsleden en bestuurders.

Na een nasimaaltijd, de geprezen 'blauwe hap', met muzikale omlijsting van het klarinetkwartet van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, startte het symposium. Onderwerpen die aan bod kwamen waren veteranenbeleid, nuldelijnszorg (veteraan die met een andere veteraan praat over problemen die ze ervaren in hun dagelijkse leven, red.), het Veteranen Search Team en de Stichting Onbekende Helden.

Saamhorigheid
Tijdens het symposium werd de in april opgerichte Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel voorgesteld aan de Krimpense samenleving. Voorzitter Vincent Noija, secretaris Gerrit Loeve en penningmeester Erwin van Delzen maken zich hard om de saamhorigheid tussen Krimpense veteranen te bevorderen.

Het stichtingsbestuur is van plan diverse activiteiten te ontwikkelen. Zo is er contact gelegd met scholen in Krimpen aan den IJssel voor het educatieve programma Veteraan in de Klas. Scholen kunnen een lokale veteraan 'boeken' voor een gastles. Vroom vindt het goed dat ook jongeren leren over het werk van militairen. "Ze moeten weten dat je een leger nodig hebt voor vrede en stabiliteit. En dat het soms nodig is om elders in te grijpen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden