• De verjaardagsbox.
• De verjaardagsbox. Foto: aangeleverd

Verjaardagsbox voor vluchtelingenkinderen Krimpenerwaard

Algemeen 468 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In samenwerking met Stichting Jarige Job start VluchtelingenWerk Krimpenerwaard in april met het versturen van verjaardagsboxen naar jarige vluchtelingenkinderen. 

In Nederland is het heel gewoon dat je een cadeau krijgt als je jarig bent, dat je de kaarsjes van de taart uitblaast en dat je op school trakteert in de klas en langs de andere juffen en meesters gaat. Voor vluchtelingenkinderen is dit niet zo vanzelfsprekend. Naast dat veel van hen in armoede opgroeien, zijn zij en hun ouders niet gewend aan de Nederlandse verjaardagscultuur.

Communiceren
"Door een verjaardagscadeau en een traktatie op school heeft het kind het gevoel er bij te horen", vertelt Els Stam, teamleider bij VluchtelingenWerk Krimpenerwaard. "Klasgenoten komen door het geven van een verjaardagsfeestje bij vluchtelingenkinderen thuis en de ouders zullen daarvoor met elkaar moeten communiceren. Dit vergroot het netwerk van de vluchtelingenouders, beïnvloedt de sociale isolatie op een positieve manier en bevordert de integratie van zowel kind als ouders."

De verjaardagsbox bevat alle spullen die nodig zijn voor een verjaarsfeest. Naast een cadeau en een traktatie voor op school zitten er slingers en ballonnen in, alle ingrediënten voor een verjaardagstaart met kaarsjes, een fles limonade en knakworsten. De inhoud is grotendeels beschikbaar gesteld door zakelijke en particuliere donateurs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie