• Peter van den Heuvel met zoon Bart in de speelpolder.
• Peter van den Heuvel met zoon Bart in de speelpolder. Foto: Robert van der Hek

Balen van (gebrek aan) onderhoud speelpolder Bergambacht

Algemeen 878 keer gelezen

BERGAMBACHT • Peter van den Heuvel baalt van de toestand waarin de speelpolder in Bergambacht verkeert. "Aan deze kant van de provincialeweg zijn al zo weinig speelvoorzieningen voor kinderen. Zeker in de leeftijd boven zes jaar."

Speelpolder Het Speelslot -langs de Veerweg, naast de nieuwe woonwijk in Bergambacht-, werd in april 2013 geopend. Een aanwinst voor de wijk, oordeelt de bewoner van de Poorthuisstraat.

"Onze zoon van acht jaar houdt wel van klauteren en spelen in de natuur. Er is een leuke tokkelbaan en verder kun je met een touw over een sloot klimmen."

Probleem is echter het onderhoud, dat zo te zien al even achterwege is gebleven. De wat duistere entree nodigt al niet echt uit en het gras dat tot kniehoogte staat al helemaal niet. "Er is duidelijk sprake van achterstallig onderhoud", stelt Peter van den Heuvel. "Dat gevoegd bij wat zwerfafval hier en daar, maakt de voorziening voor kinderen niet echt aantrekkelijk. Jammer, want het principe van de speelpolders spreekt me erg aan."

Reactie
De gemeente Krimpenerwaard laat in een reactie weten dat het op de hoogte is van de situatie. "Op dit moment wordt er geen groenonderhoud uitgevoerd in de speelpolder, omdat er naast de speelplek een woonwijk -Dijklaan West ll- wordt aangelegd. Tenminste, daar wordt nu de laatste hand aan gelegd. Om bij de bouwplaats te komen was het noodzakelijk om een tijdelijke aanvoerweg aan te leggen door de speelpolder. Binnenkort is deze bouwweg niet meer nodig en wordt deze verwijderd door de aannemer", aldus een gemeentewoordvoerder.

De speelpolder wordt hierna weer in oorspronkelijke staat teruggebracht, belooft de gemeente. "Groenservice Zuid-Holland zal deze klus op zich nemen, waarbij onder andere bomen worden geplant. Verder blijft de speelpolder hetzelfde; er worden geen extra speeltoestellen bij geplaatst."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie