Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Alcoholcontroles Krimpenerwaard: elf bestuurders met slok op

112 2.038 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De politie heeft vrijdag op twee locaties in de Krimpenerwaard een alcoholcontrole gehouden. In iets meer dan vier uur tijd werden ongeveer 1000 bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden er elf betrapt op het rijden onder invloed.

Een 50-jarige man uit Gouderak bleek dusdanig veel te hebben gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De Officier van Justitie zal een beslissing maken over hoe lang het rijbewijs ingevorderd blijft

Ongeveer de helft van de bestuurders is aangemeld bij het CBR. Naast een boete kunnen zij ook een verplichte (alcohol)cursus of een onderzoek verwachten. De kosten daarvan zijn geheel voor rekening van de bestuurder.

Door agenten werden ook nog drie geluidsmetingen verricht bij personenauto’s met een flink uitlaatgeluid. Deze bestuurders werden bekeurd en mochten niet meer verder rijden. Voordat deze auto’s weer gebruikt mogen worden, zullen ze door de RDW moeten worden gekeurd. Uiteraard kan dat pas als het uitlaatsysteem weer naar originele toestand is teruggebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie