• Arnold Poelman en Jeannette Bregman.
• Arnold Poelman en Jeannette Bregman.

Arnold Poelman (CU) stopt als raadslid

Algemeen 352 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Arnold Poelman stopt deze maand als raadslid van de ChristenUnie (CU) in Krimpen aan den IJssel. Hij wordt opgevolgd door Jeannette Bregman.

Poelman zat liefst veertien jaar in de gemeenteraad. Het afgelopen jaar was hij onder meer voorzitter van de vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester begeleidde. In zijn tijd als raadslid volgde hij veel ontwikkelingen van dichtbij. Zoals de vraag of Krimpen aan den IJssel moest samengaan met de Krimpenerwaardgemeenten. "Ik ben er trots op dat we in de discussie over de gemeentelijke herindeling als ChristenUnie van meet af aan hebben ingezet op behoud van zelfstandigheid. En dat heeft zich uiteindelijk ook vertaald in de komst van een nieuwe burgemeester."

Een mijlpaal noemt hij de invoering van een lokaal referendum. "Ik hoop dat we ook als lokale politiek inzien dat dit een waardevolle aanvulling is op de tanende lokale democratie. En dat burgers deze mogelijkheid gaan gebruiken!"

Humor
Fractievoorzitter Ard Kamsteeg kijkt met genoegen terug op de samenwerking in de afgelopen jaren. "Arnold is een heel goede collega waar ik persoonlijk veel van heb geleerd. Hij is niet alleen scherp en zakelijk, maar heeft ook een goed gevoel voor humor. Niet alleen onze fractie, maar de hele gemeenteraad zal zijn inbreng gaan missen denk ik."

Opvolger Jeannette Bregman is geen onbekende in de raad van Krimpen. De afgelopen twee jaar was ze actief als burgerraadslid. Samen met Stem van Krimpen maakte zij zich sterk voor de komst van de kindergemeenteraad. Ook vroeg ze aandacht voor een speciale plaats voor te vroeg geboren kinderen op de begraafplaats. Ze is 'zeer gemotiveerd' om als raadslid aan de slag te gaan. "Politiek gaat uiteindelijk over hoe we goed samenleven in de straat, wijk en dorp. Hoe hebben we aandacht voor wat ieder nodig heeft, jong en oud? Voor de schepping? Daarom hoor ik graag van Krimpenaren wat hen bezighoudt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie