• Productiehal van FNsteel in Alblasserdam.
• Productiehal van FNsteel in Alblasserdam. Foto: FNsteel

FNsteel uit Alblasserdam gaat draadstaal met lage koolstofuitstoot verwerken: ‘Trots op deze stap’

Zakelijk 852 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ovako uit Zweden en FNsteel uit Alblasserdam hebben een baanbrekende partnerschapsovereenkomst gesloten, om de productie van hoogwaardig bewerkt walsdraad met een lage koolstofuitstoot in Europa te bevorderen. 

Deze strategische partnerschap betekent dat Ovako’s Smedjebacken-staalfabriek het staal met een lage koolstofuitstoot zal produceren. Dat staal zal door FNsteel worden gebruikt voor de productie van hoogwaardig bewerkt draadstaal in hun verwerkingsfaciliteit. De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal twee jaar en zal van start gaan in 2025.

CO2-uitstoot omlaag
FNsteel, een zusteronderneming van British Steel, is actief bezig met het stimuleren van de verschuiving van de industrie naar duurzaamheid als onderdeel van de ambitieuze decarboniseringsstrategie van de groep. Daarmee wordt de CO2-uitstoot omlaag gebracht. Om dit duurzaamheidsinitiatief tijdens de overgangsperiode te ondersteunen, heeft FNsteel samengewerkt met leveranciers van staal met een lage koolstofuitstoot.

Ovako kwam naar voren als de ideale partner vanwege haar bewezen staat van dienst op het gebied van duurzaamheid, waaronder een productieproces dat volledig op schroot is gebaseerd, efficiënte processen en het gebruik van fossielvrije elektriciteit. Als resultaat heeft het staal van Ovako een CO2-voetafdruk die 80 procent lager is dan het wereldwijde gemiddelde.

Hoogste kwaliteit
Nicholas Källsäter, President Business Unit SmeBox, verklaarde: “Na uitgebreide gezamenlijke testen en kwaliteitsborgingsmaatregelen zijn we ervan overtuigd dat Smedjebacken goed is uitgerust om FNsteel te voorzien van aanzienlijke volumes van de hoogste kwaliteit. Samen zijn FNsteel en Ovako Smedjebacken goed gepositioneerd om op maat gemaakte producten met toonaangevende CO2-prestaties op de markt te brengen.”

FNsteel is er trots op deze stap te zetten naar een duurzamere toekomst

Hervormen van de toekomst
Marcus Hedblom, president en CEO van Ovako, toonde zijn trots over het ondersteunen van de duurzaamheidsambities van FNsteel. Hij benadrukte: “Deze samenwerking gaat niet alleen over de productie van staal. Het gaat over het hervormen van de toekomst van onze industrie. Het leiderschap van FNsteel bij het aandrijven van deze verandering is opmerkelijk, en samen bepalen we de koers voor een duurzamer staalproductielandschap.”

Matthijs van der Schoot, algemeen directeur van FNsteel, herhaalde dit sentiment en benadrukte de toewijding van het bedrijf aan decarbonisatie. Hij zei: “Onze toewijding aan duurzaamheid staat vast. Deze samenwerking met Ovako is een spannende mijlpaal op onze reis, die ons in staat zal stellen walsdraadproducten met een lage koolstofuitstoot te produceren vanuit onze fabriek. FNsteel is er trots op deze stap te zetten naar een duurzamere toekomst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws 7 uur geleden
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 22 uur geleden
Afbeelding
Verdacht object aangetroffen in Alblasserdam; explosievenverkenner doet onderzoek 112 21 mei, 13:37

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden