• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren
het hele verhaal

Thomas Verhoeven over zijn debuut bij WK Zwemmen: ‘Heel erg trots’

Sportt 70 keer gelezen

PAPENDRECHT • In Abu Dhabi maakte Papendrechter Thomas Verhoeven tussen 16 en 21 december zijn debuut op de Wereld Kampioenschappen (WK) korte baan (25 meter) zwemmen.

De zwemmer van Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam eindigde in de series van de honderd meter vlinderslag als 43e in 52,60 seconden. Ook startte Verhoeven in de estafette.

In de series van de 4x50 meter vrijeslag voor mannen zwom de Papendrechter na Stan Pijnenburg (21,52) en Kenzo Simons (21,14) en voor Thom de Boer (21,00). Verhoeven tikte na 22,04 seconden aan. De totaaltijd van Nederland was 1.25,70. Dit was de vierde tijd voor de finale.

Terugkijkend op zijn avontuur in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Verhoeven ‘heel erg trots’. Hij vertelt: “Dit had ik aan het begin van 2021 nog echt niet verwacht. Het feit dat ik dit op mijn eigen manier heb bereikt, maakt mij ontzettend trots.”

“Ik heb er alles aan gedaan om dit toernooi tot een succes te maken, maar mijn seizoen, dat in september startte, ging niet goed. De eerste wedstrijden waren heel erg slecht. Als dat gebeurt, moet je bijsturen. Dat heb ik gedaan en met succes, anders was ik deze maand ook geen Nederlands kampioen geworden. Hier kwam het er helaas niet helemaal uit. Ik had graag een persoonlijk record willen zwemmen, dat was het doel. Om dit de volgende keer wel te doen, zou ik voornamelijk mentaal iets moeten verbeteren. Ik was nu best zenuwachtig, maar ook verbaasd door het niveau van de zwemmer naast mij. Ik moet nog echt een grote stap maken op mijn start.”

“Het zwemmen op de WK was voor mij letterlijk het Engelse gezegde ‘Train until your idols become your rivals’. Overal waar je kijkt, zie je de grootste zwemmers ter wereld. Ik heb onderweg van het hotel naar het zwembad ook nog even de kans gehad om een gesprek te voeren met mijn grote idool, de 41-jarige wereldkampioen op de vijftig vlinder Nicholas Santos uit Brazilië.”

“Mijn mooiste ervaring de afgelopen week was de estafette zwemmen. Deel uitmaken van een team op zo’n toernooi is echt heel erg vet. En ook heel erg motiverend om de volgende keer weer in het team te komen. Deze keer mocht ik alleen de series zwemmen, de volgende keer lijkt het mij nog mooier om ook in de finale te mogen starten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie