• De Benjaminsgroep met medaille, na afloop van de wedstrijd.
• De Benjaminsgroep met medaille, na afloop van de wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Twee finaletickets voor Olympia Papendrecht

Sport 676 keer gelezen

PAPENDRECHT • De meisjes van de Benjamins groep en de Senioren Groep van de selectie Ritmische Gymnastiek waren zaterdag in Aalsmeer voor de tweede plaatsingswedstrijd groepen. Ze sleepten twee finaletickets binnen.

Als eerst mocht de Benjamins groep, bestaande uit Vivian Kuik, Enora Verveer, Emily Visscher en Julia van Stiphout hun oefening zonder materiaal laten zien. Ze hebben hier de afgelopen weken hard op getraind en de moeilijkheid verhoogd. Dit was te zien aan de score, want zij kregen een 17.850 en mochten daarmee een zilveren medaille in ontvangst nemen.

‘s Middags waren de senioren aan de beurt. Onder leiding van coach Liliane lieten Amélie, Sienna, Anneloes, Alicia en Julia de Groot zien wat zij konden. Helaas waren er drie valfoutjes, maar de oefening zag er al netter en meer synchroon uit dan de vorige keer. Met 14.950 eindigden zij net naast het podium op een vierde plaats.

Beide groepen hebben zich met deze resultaten geplaatst voor de finale. Dit wordt gehouden tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam op 23 juni.

Wie de meisjes van Olympia voor de tijd nog een keer live in actie wil zien, kan 25 mei naar het Sportcentrum in Papendrecht komen. Dan hebben zij de laatste mogelijkheid om zich ook individueel te kwalificeren voor de Nederlands Kampioenschappen. De wedstrijd is van 09.00 tot 17.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden