Kinderdijk verliest tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie

Sport 503 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben hun tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie verloren van Sporting Delta 1. Het zag er in de eerste helft nog aardig uit voor de Alblasserdamse korfballers, maar in de tweede helft zakte het niveau weg bij CKC.

De twee ploegen hadden elkaar al jaren niet meer in competitieverband ontmoet, waardoor ze enigszins onzeker waren over wat ze van elkaar konden verwachten. Niettemin hadden beide teams de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gewonnen, wat beloofde dat het een spannende wedstrijd zou worden.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechters Smits en de Groot ging om 15:00 uur van start. In de beginfase van de wedstrijd schoot Sporting Delta een stuk scherper dan Kinderdijk en keek Kinderdijk al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Door goed te verdedigen en vaker de korf te vinden, wist Kinderdijk het verschil steeds verder te verkleinen.

In de eindfase van de eerste helft zorgde Kinderdijk er zelfs voor dat ze weer op gelijke hoogte kwamen. De ploegen gingen de rust in met een 8-8 stand.

Aan het begin van de tweede helft bleven de ploegen nog even gelijk op gaan, maar ondanks het goede verdedigen, verslechterden de aanvallen en het schot van Kinderdijk gedurende de tweede helft. Hierdoor kon Sporting Delta uitlopen en wisten ze het verschil uiteindelijk naar 7 verschil te brengen. Kinderdijk scoorde nog maar drie keer in de tweede helft en dit was te weinig om bij Sporting Delta in de buurt te blijven.

De wedstrijd eindigde in een 18-11 verlies voor Kinderdijk. Dit betekent dat Kinderdijk nu op de tweede plaats staat met twee punten achterstand op Sporting Delta en 7 doelpunten heeft te overbruggen met betrekking tot het onderling resultaat tussen deze twee ploegen. De volgende competitiewedstrijd voor Kinderdijk vindt pas plaats op 11 mei vanwege Koningsdag en de meivakantie. Kinderdijk neemt het dan thuis op tegen Tilburg 1.

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00