• PKC tijdens de huldiging.
• PKC tijdens de huldiging. Foto: Gertrude de Vries

PKC wint zaalkorfbalfinale na spannende slotfase

Sport 950 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagmiddag de landelijke zaalkorfbalfinale in Ahoy met 23-21 gewonnen van DVO.

PKC had het moeilijk met het Bennekomse team, dat vorig jaar nog afgedroogd werd door PKC in de finale. Toen werd het 33-20 voor PKC, nu was al snel duidelijk dat het niet weer zo’n finale zou worden.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. PKC had de gehele eerste helft een kleine voorsprong. Na de 10-8 ruststand was het DVO dat in de tweede helft sterk terug kwam en zelfs even een voorsprong van drie punten pakte.

Daarna ging het bij PKC draaien en kwam de Papendrechtse ploeg weer terug en op voorsprong. Maar het bleef spannend.

Met nog drie minuten te gaan stond het 21-21 en was de spanning om te snijden. Arjan van Houwelingen scoorde de 22-21. Na enkele gemiste kansen van beide ploegen scoorde weer Van Houwelingen, met nog vijftien seconden te gaan, de bevrijdende 23 -21.

‘We lagen onder’
Coach Wim Scholtmeijer van PKC erkende na afloop dat hij tijdens de tweede helft vreesde dat DVO zou gaan winnen. “We lagen onder. Ze kwamen voor en dat moest geen twee aanvallen langer duren, anders zouden ze weglopen van ons”, blikte Scholtmeijer terug voor de camera van de NOS.

“Normaal gesproken is onze verdediging onze kwaliteit, maar we konden ze niet stoppen”, ging Scholtmeijer verder. “Gelukkig viel Arjan van Houwelingen goed in. En Jelmer Jonker was waanzinnig. Die heb je nodig, iemand die boven zichzelf uitsteekt.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Toch definitief streep door schoorstenen nieuwe woningen 'Kassen Jonker', nu én in de toekomst Nieuws 11 uur geleden
Verdwijnt het openbaar onderwijs uit de wijk Kinderdijk? D66 en PvdA maken zich er zorgen over Nieuws 12 uur geleden
Noortje van Leeuwen winnaar bij traditionele ringsteken in Alblasserdam Nieuws 13 uur geleden