• Duel om de bal.
• Duel om de bal. Foto: Richard van Hoek

PKC beslist strijd om koppositie: LDODK in eigen huis afgedroogd

Sport 623 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdagavond 16 maart de strijd om de koppositie in de Korfballeague in eigen voordeel beslist. In de thuishal in Papendrecht werd met 31-18 gewonnen van de nummer twee.

Op papier was het een mooi duel, maar in de praktijk viel het tegen wat LDODK liet zien. Beide ploegen startten stroef: PKC pakte veel rebounds, maar had de afronding nog niet op orde en LDODK koos er voor om veel met alleen een aangeef en zonder rebound te schieten, waardoor de Friezen vaak snel balverlies leden. Pas na zeven minuten viel het eerste doelpunt, uit handen van Bo Oppe.

PKC speelde duidelijk veel over de vrouwen. En met succes. Vooral Nienke Hintzbergen was zaterdagavond erg zuiver. Dat kon in de beginfase ook gezegd worden van Ran Faber bij LDODK, die vier van de eerste acht Friese doelpunten maakte tegen een prima percentage. Al in de eerste helft was PKC duidelijk de betere ploeg, met Brett Zuijdwegt die erg goed stond te rebounden, maar daarnaast ook belangrijke goals maakte.

Van 8-8 werd het in twee aanvallen 10-8 dankzij twee goals van Zuijdwegt en dat verschil van twee stond ook bij rust op het bord (12-10). In de rust kwam Julian Frieswijk op de plek van Ran Faber en Danique Klaren nam de plaats van Femke Faber in.

Heel even leek LDODK een bliksemstart te hebben na rust, met direct een goal van Erwin Zwart. Het tegendeel werd waar. Nog geen vier minuten later had PKC er al vijf gemaakt en was het 17-11. Een time-out van LDODK volgde en die brak in ieder geval even de Papendrechtse flow, want er werd zo’n vijf minuten niet gescoord.

Vervolgens kwam de machine weer op gang. LDODK kon daar veel te weinig tegenover zetten, zowel in de duels als in scores. PKC was op alle fronten een klasse beter en liep kinderlijk eenvoudig weg van de Friese ploeg.

Uiteindelijk kreeg Hintzbergen een terechte publiekswissel, zij scoorde er acht en had daar slechts tien pogingen voor nodig. Richard Kunst werd wel topscorer met negen goals, maar had daar aanzienlijk meer pogingen voor nodig. Voor PKC een wedstrijd waarin vertrouwen getankt werd richting de play-offs en waarin de eerste plaats veilig werd gesteld. Voor LDODK geen goede wedstrijd en een heel ruime nederlaag.