• Froukje Beärda met een verdedigende actie.
• Froukje Beärda met een verdedigende actie. Foto: Henk Ossel

Dames 1 Smash ’66 boekt belangrijke overwinning

Sport 611 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond een belangrijke 3-1 overwinning geboekt op het vierde damesteam van Sliedrechts Sport.

Smash ‘66 kwam in sporthal Blokweer goed uit de startblokken met een middenaanval van Silvia van der Steen. De thuisploeg behield steeds het initiatief en de voorsprong bleef aan Alblasserdamse zijde. Serverend bleef Smash, onder andere door Tabitha Zanen, aandringen en hoewel er door de Sliedrechtse dames prachtige punten werden binnengeslagen, was de foutenlast bij Smash lager en trokken zij de eerste set naar zich toe met 25-22.

De tweede set trok Smash het niveau verder door en verdedigend pakte libero Bijou van Gijzelen, die deze avond meedeed na haar eigen wedstrijd van het tweede damesteam van de vereniging, bal na bal van de vloer en speelde een ijzersterke wedstrijd. Ook deze set leverde een mooi volleybalgevecht op en werd door Smash met 25-22 binnengesleept.

De derde set slopen er meer foutjes in het spel van de dames en kwam het serverend wat meer onder druk te staan. De dames van Sliedrecht sloegen de punten hard binnen, maar de dames van Alblasserdam bleven vechten voor ieder punt. Het verschil werd kleiner, maar toch pakte Sliedrecht de derde set met 21-25.

De laatste set keken de dames van Smash steeds tegen het einde van de set tegen een kleine achterstand aan, maar werd er gevochten voor iedere bal, waaronder door Froukje Beärda die verdedigend goed in de wedstrijd zat deze avond. Er werden over en weer mooie punten gescoord, zowel aan Alblasserdamse als Sliedrechtse zijde. Laura Dessens bracht het team weer terug in de wedstrijd door serverend een aantal serverende aces te scoren. Een spannend slot volgde, waarin Else Mieke Korporaal de set binnenhaalde met een servicepunt waarop aan Sliedrechtse zijde geen antwoord was. Hierdoor pakte Smash ‘66 een belangrijke overwinning binnen in de promotieklasse B, waarin het team nu op de tiende plaats staat.