Eenvoudige winst PKC op laagvlieger HKC

Sport 918 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/Vertom hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde HKC eenvoudig met 21-10 gewonnen.

De afwezigheid van internationals Brett Zuijdwegt, Sanne van der Werff en Zita Schröder deerde PKC dus niet. de kant. Romy de Rijke, Lise van Maldeghem en Kim van der Vlies speelden voor hen in de plaats.

In een wat rommelige beginfase was het Nienke Hintzbergen die de 1-0 en 2-0 voor haar rekening nam, maar daarna stagneerde de score al snel. Ook bij HKC was het aanvallend gezien niet om over naar huis te schrijven. De ploeg uit Hardinxveld kwam maar mondjesmaat tot kansen. Na een kwartier spelen stond het dan ook pas 2-1. Het was HKC dat de gelijkmaker scoorde: Danny den Dunnen was na een forse overtreding van Olav van Wijngaarden zuiver vanaf de strafworpstip. Van Wijngaarden kwam goed weg met alleen een strafworp, in tegenstelling tot Mark Klop, die wegens commentaar op de leiding wel een gele kaart kreeg. In de fase die volgde bleven de doelpunten schaars. Genoeg reden voor de PKC-staf om Richard Kunst in te brengen, die direct belangrijk was. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kon PKC een gaatje slaan en bij een stand van 7-4 werd er gerust.

Hintzbergen was goed voor maar liefst vier goals in de eerste helft. HKC leek goed uit de kleedkamers te komen en kwam terug tot 7-6, maar dit was maar van korte duur. Hoewel PKC nog altijd geen hoog scoringspercentage haalde, stond het verdedigend wel goed. Vier goals op rij, waaronder de 400e Korfbal Leaguegoal van Hintzbergen (en haar zesde van de middag), zorgden voor een 11-6 voorsprong voor de thuisploeg.

Dankzij goals van Eliza Roest en Mark Klop bleef HKC nog even aan het elastiek, maar in de laatste tien minuten was er geen houden meer aan PKC en liep de ploeg volledig weg van HKC. Bo Kraaijeveld werd nog even aanvallend gebracht bij PKC en bekroonde haar debuut met een doelpunt. Een van de vele in de slotfase, want PKC was nu echt op dreef en wist de eindstand uiteindelijk toch nog overtuigend te bepalen op 21-10. Echter, het hoogtepunt van de wedstrijd was voor HKC: een fantastische under the bridge-assist van Mark Klop werd door Danny den Dunnen koelbloedig afgerond.

• Hugo Baas en Jolanda Verhaar voor de Kringloopwinkel.
Jubileum Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland: tien jaar verkoop voor het goede doel (Roma in Roemenië) Nieuws 8 mei, 16:15
• Dennis van Aarssen met de twee orkestleden en tevens organisatoren.
Swingen en zingen in Papendrecht met Voice-winnaar Dennis van Aarssen en muziekvereniging Excelsior Nieuws 8 mei, 14:16
• • Jan van de Hoek (cliënt dagbehandeling), Netty de Graaf (verpleegkundig specialist Longpoli ASz), Jolanda van den Berg (Verpleegkundig consulent Longziekten), Suzan Boonstoppel (Coördinerend begeleider dagbesteding & reactivering), Marga van der Pijl (Teammanager Wijkverpleging), Voorgrond: Eveliene Annink (Bewegingsagoog) (v.l.n.r.).
Rivas en Albert Schweitzer ziekenhuis werken in Papendrecht samen voor COPD-patiënten Nieuws 8 mei, 13:48