Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Internationaal succes voor Olympia Papendrecht

Sport 718 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het afgelopen weekend namen de meisjes van de RG-selectie van Olympia Papendrecht met veel succes deel aan de Northsea Cup, een internationale wedstrijd in Hillegom.

Er deden meisjes uit Oekraïne, België, Duitsland, Denemarken en Nederland mee aan dit toernooi.

Op zaterdag was het de beurt aan onze tweede divisie meisjes om individueel te laten zien wat zij konden met lint, hoepel, bal en zonder materiaal.

Bij de Benjamins 2014 werd Kayleigh Kirchyunger allround dertiende, maar behaalde met haar baloefening een mooie tweede plaats.

Bij de Benjamins 2013 werd Milou van Leeuwen allround tweede en ook met haar baloefening mocht zij nog een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Daarna was het de beurt aan de junioren. Zij lieten een oefening met hoepel en lint zien. Dit was een goed moment om te kijken waar we de laatste twee weken nog aan moeten sleutelen om op het NK het beste resultaat van dit seizoen neer te zetten. In deze categorie deden 30 meisjes mee.

Sienna van Dordreght behaalde allround een mooie vijfde plaats. Met hoepel werd zij zesde en met lint werd zij tweede.

Mirjam Vroegindeweij werd allround zevende. Met hoepel achtste en met lint vierde.

Anneloes Wemmers werd allround achtste. Met hoepel was zij vijfde en met lint negende.

Mirthe Raimond werd allround zeventiende. Zij werd met hoepel achttiende en met lint zevende.

Yuliya Boon werd allround 23e. Met hoepel 22e en met lint zeventiende.

Na de junioren waren de senioren aan de beurt. Ook zij lieten een oefening met hoepel en lint zien. Amélie van der Burgh werd achtste allround en Amber van Wijk werd 30e. Amélie werd zevende met hoepel en negende met lint.

Als laatste deze dag waren Sophie van Leeuwen en Marly Visscher aan de beurt. Zij lieten een oefening Zonder Materiaal en een oefening met bal zien aan de jury. Tijdens de prijsuitreiking mocht Sophie allround een plaatsje innemen op het tweede schavot en kreeg de zilveren medaille mee naar huis. Voor haar baloefening mocht ze zelf op het hoogste podium plaats nemen en kreeg de gouden medaille omgehangen. Met haar oefening zm werd zij vijfde. Marly Visscher eindigde op een mooie 9de plaats allround. Met zm werd zij negende en met bal zevende.

De volgende dag mochten de meisjes van de Junioren groep als eerste de vloer op met de groepsoefening bal. Daarmee behaalde zij de hoogste score en kregen aan het eind van de dag de gouden medaille mee naar huis.

Daarna was het de beurt aan Emily Visscher bij de Benjamins B. Zij behaalde een mooie vierde plaats allround. En ook haar oefening zonder materiaal en bal waren goed genoeg voor de vierde plaats. Helaas net naast het podium, maar in een heel sterk deelneemstersveld een fantastische prestatie.

Als laatste van Olympia was het de beurt aan Nikita van der Laan. Zij traint nog maar een maand bij het team en liet vandaag haar knots en bal oefening zien aan de jury.

Allround eindigde Nikita bij de Junioren B op een zesde plaats. Wat betekende dat zij de hoogst geplaatste Nederlandse was. Met bal werd zij vijfde en voor haar knotsoefening kreeg zij een zilveren medaille.

De meiden, trainsters, ouders en het jurylid hebben genoten van een fantastisch en mooi toernooi. Komende twee weken staan in het teken van de Nederlands Kampioenschappen voor deze meisjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie