• De junioren van Olympia.
• De junioren van Olympia. Foto: Aangeleverd

Twee keer zilver voor de RG-meisjes van Olympia

Sport 664 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zondag 12 maart stond voor alle meiden van de selectie Ritmische Gymnastiek (RG) de allereerste groepswedstrijd op het programma.

‘s Morgens om 08.30 uur mochten de benjamins starten met hun oefeningen zonder materiaal. Voor Olympia deden er twee groepen mee. De eerste groep bestond uit Emily, Vivian, Liva en Julia. De tweede groep bestond uit Milou, Enora, Leah en Kayleigh. Op de vloer voor de jury waren ze nog wel een beetje onzeker, maar ze hebben de oefening netjes binnen de tijd afgerond. Tijdens de prijsuitreikingen mochten beide groepen het zilver mee naar huis nemen.

‘s Middags was het de beurt aan de junioren. De groep bestond uit Mirjam, Yuliya, Julia, Sienna, Anneloes, Mirthe, Alicia en Amélie. Zij lieten een oefening met bal zien en met zes meiden tegelijk op de vloer. Helaas moest er een bal het veld verlaten waardoor er een reserve bal gepakt moest worden. Maar alle risicovolle en grote gooien werden gevangen. Zij maakten het tot het einde toe spannend en mochten tijdens de prijsuitreiking ook de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Op zaterdag 22 april in Amsterdam mogen de meiden nogmaals laten zien wat ze kunnen en dan kunnen ze zich plaatsen voor het NK in Deventer voor de Junioren of voor het NK in Ahoy voor de benjamins.

• De benjamins van Olympia wonnen zilver.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie