• Geultrainingsleden Mark Godwaldt en Nanda van Heteren strepen weer een ding van hun bucketlist samen af: zwemmen bij de senioren op de Nederlandse Kampioenschappen.
• Geultrainingsleden Mark Godwaldt en Nanda van Heteren strepen weer een ding van hun bucketlist samen af: zwemmen bij de senioren op de Nederlandse Kampioenschappen. Foto: Enrico de Wolf

Voor het eerst, en het laatst, samen vijf kilometer zwemmen op ONK Open Water

Sport 777 keer gelezen

SLEEUWIJK/PAPENDRECHT • Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen in Sleeuwijk van afgelopen zaterdag zwommen Mark Godwaldt (35) en zijn vriendin Nanda van Heteren (33), die trainingslid zijn van de Papendrechtse zwemvereniging Z.V. De Geul en wedstrijden zwemmen voor PSV Masters Zwemmen (onderdeel van PSV Zwemsporten) uit Eindhoven, vijf kilometer bij de senioren.

Het stel kwam er per toeval achter dat Nanda zich door haar 2000 meter in het binnenbad had gekwalificeerd voor dit nationale toernooi, dat georganiseerd werd door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en zwemvereniging De Biesboschzwemmers uit Werkendam. Door haar smetvrees wilde Nanda aanvankelijk niet, maar door er een eenmalige bucketlistervaring van de te maken mét Mark, ging zij toch overstag.

Bij Vijcie, bij de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk, zwom Mark naar een zestiende plek in 1:20:19.08. Nanda tikte als twintigste aan in 1:31:59.20. Voordat het toernooi begon, stond BM (buiten mededinging) al achter haar naam, vermoedelijk doordat zij in het seizoen is overgestapt van wedstrijdclub.

Een dag eerder was het de beurt aan clubgenoten Isabelle Janssen (21) en haar drie jaar jongere broer Nathan op respectievelijk de 3.000 meter vrijeslag masters 20+ en 3.000 meter schoolslag jeugd. Isabelle zwom in 54:06.33 naar een zesde plek. Nathan legde in 51:30.17 beslag op zilver.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie