• Nynke Janse met haar zilveren medaille.
• Nynke Janse met haar zilveren medaille. Foto: Miranda van Amstel

Nynke Janse uit Alblasserdam tweede bij rayonkampioenschap

Sport 0 keer gelezen

HENDRIK IDO AMBACHT • Nynke Janse van turnvereniging KDO uit Alblasserdam is zaterdag tweede geworden bij het rayonkampioenschap in Hendrik Ido Ambacht.

Er deden vier meisjes mee van KDO: Novi Stout op niveau 3 en Femke de Boer, Nynke Janse en Marieke de Jong op niveau 4. Dit was een wedstrijd waarbij de meisjes voor zichzelf, individueel, uitkwamen en voor elk toestel maar ook voor totaal (4 toestellen) een medaille konden verdienen.

De meisjes zaten met z’n vieren in dezelfde groep, dus dat was al fijn om elkaar te kunnen steunen en toe te juichen. Ze begonnen de wedstrijd op brug. De meisjes lieten mooie oefeningen zien, Novi haalde de kip aan de lage ligger en Femke haalde de 3/4 reus aan de hoge ligger. Nynke behaalde op dit toestel de tweede plek, zilveren medaille.

De balk is altijd een toestel waarvoor iedereen erg nerveus voor is, maar ook hier lieten de meisjes echt goede oefeningen zien. Femke en Novi vielen niet en Nynke liet een hele mooie oefening zien en veroverde daarmee goud.

Femke turnde voor het eerst Arabier flik flak op de vloer en die ging goed. Novi turnde een hele mooie en strakke oefening waarmee ze derde werd en de bronzen medaille kreeg.

Bij de sprong wist Nynke een tweed plek te behalen met twee mooie sprongen. Overall, op alle toestellen, wist Nynke tweede te worden, waarmee ze een zilveren medaille scoorde.

Alle meisjes hebben het heel goed gedaan, vooral ook Femke, die dit jaar pas voor het eerst wedstrijden turnt en het heel goed heeft gedaan. Dit was pas haar derde wedstrijd.

• De vier meisjes die meegedaan hebben aan het rayonkampioenschap.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie