• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Teleurstelling overheerst bij Thomas Verhoeven na mislukt WK Zwemmen

Sport 8 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bij Thomas Verhoeven overheerst de teleurstelling na zijn vroege uitschakeling op het WK zwemmen lange baan, dat vorige week gehouden werd in Boedapest in Hongarije.

De 25-jarige Papendrechter eindigde in de series van de vijftig meter vlinderslag als gedeeld 23e in een tijd van 23,64 seconden.

De zwemmer, die in clubverband bij Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam traint, had meer verwacht van zijn avontuur in de Duna Arena. “Afgelopen april zwom ik een persoonlijk record. Die 23,22 seconden was toen de nummer één tijd van de wereld. Net voor dit toernooi was dat niet meer zo, maar stond nog wel in de top acht van de wereldranglijst op dit moment. Aangezien de snelste acht zwemmers in de finale staan, had ik gehoopt daarbij te horen. Mijn laatste voorbereidingen voor de WK op het Mare Nostrum evenement in Monaco en Barcelona waren echt goed.”

“In de race op de WK wilde ik te graag en ben ik te gretig gaan zwemmen. Mijn slag werd korter en met mijn handen zette ik iets meer druk naar beneden in plaats van naar achteren. Het voelde heel krachtig, maar de kracht ging de verkeerde kant op. Op heel veel wedstrijden krijg je een tweede kans in de halve finale, maar die kans heb je niet op een WK.”

“Met het krachtig water naar achteren duwen ben ik in de trainingen goed mee bezig geweest, het is een aandachtspunt en daar heb ik mij op gefocust. Op het moment dat het moet, komt het er niet goed uit. Hoewel ik er goed voor stond, heb ik alleen maar plaatsen verloren.”

“Vanaf 11 augustus zijn de Europese Kampioenschappen (EK, red.) in Rome. Op mijn weg naar de Italiaanse hoofdstad moet vooral het te gretig zwemmen uit mijn systeem en dat ik mij goed focus op het naar achteren duwen van het water waarbij de hoeken van mijn handen goed zijn en mijn heupen in de juiste positie. In de trainingen ben ik al goed op weg en de komende weken tot aan de EK gaat er nog een schepje bovenop.”

“Mijn doel voor de EK is de finale en dat te doen in een persoonlijk record. Mogelijk zwem ik na de vijftig vlinder ook de dubbel afstand, maar dat bepaalt de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond, red.).”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie