• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Thomas Verhoeven (Papendrecht) 23e op WK Zwemmen: ‘Niet helemaal waar ik voor getraind heb’

Sport 296 keer gelezen

PAPENDRECHT • Thomas Verhoeven (25) uit Papendrecht is zaterdag tijdens de series van de vijftig meter vlinderslag op de Wereld Kampioenschappen (WK) zwemmen lange baan (50 meter) die tot en met zaterdag in het Hongaarse Boedapest worden gehouden, gedeeld 23e geworden met Egyptenaar Abdelrahman Sameh in een tijd van 23,64 seconden.

Tijdens het vierde programmanummer van de eerste ochtendsessie van het toernooi kwam de zwemmer, die in clubverband bij Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam traint, in actie. Afgelopen zondag plaatste Verhoeven het volgende bericht over zijn prestaties op zijn persoonlijke Facebookpagina:

‘23ste van de wereld, niet helemaal waar ik voor getraind heb.. Maar ik ben heel dankbaar dat ik hier ben en op dit niveau kan racen. Ik kijk uit naar de komende twee maanden trainen voor het EK in Rome ????.’

Halve finale
Vanuit de series gaan de snelste zestien zwemmers door naar de halve finale die ’s avonds wordt gezwommen. Vanuit de halve finale gaan de snelste acht zwemmers door naar de finale die een dag later gepland staat in de avondsessie. Na de halve finale bleek een tijd van 23,04 seconden nodig voor toegang tot de finale.

De Amerikaan Caleb Dressel kwam als wereldkampioen het water van de Duna Arena uit. Hij deed 22,57 seconden over de baan vlinder. Braziliaan Nicholas Santos kreeg het zilver omgehangen. Zijn tijd was 22,78. Hiermee was hij één honderdste sneller dan Michael Andrew uit Amerika.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie