Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zilveren medaille Mirjam Vroegindeweij bij NK Ritmische Gymnastiek

Sport 310 keer gelezen

PAPENDRECHT • Mirjam Vroegindeweij van gymvereniging Olympia uit Papendrecht behaalde zaterdag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek een zilveren medaille. 

Samen met Alicia en Merel startte ze ‘s ochtends in een sporthal in Hilversum met een knots- en lintoevening. Bij de prijsuitreiking behaalde Alicia een vierde plaats. Ze had 0.400 tekort voor het eremetaal. Mirjam mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Merel eindigde op een tiende plaats.

Daarna was het de beurt aan de pre-junioren. Julia startte de wedstrijd met haar hoepel. Daarna was het de beurt aan Iris en als laatste was Anneloes aan de beurt. Tijdens de prijsuitreiking behaalde Julia een vijfde plaats in het eindklassement. Anneloes werd zesde en Iris achtste.

Duo-oefening
Een dag eerder namen Yuliya, Iris, Anneloes, Mirthe en Julia in Almere deel aan het NK duo 2de divisie. De meisjes mochten samen de vloer op om voor de laatste keer hun duo-oefening ‘Zonder Materiaal’ te laten zien. Iris en Yuliya behaalden met een score van 17.400 een zevende plaats. 

Julia en Mirthe behaalde met een puntentotaal van 16.950 een dertiende plaats. Mirthe en Anneloes behaalden met een score van 16.300 een achttiendede plaats. In totaal namen er 25 duo’s mee aan dit Nederlands Kampioenschap.

Hoepel
Zondag was het de beurt aan Mayah Romijn om uit te komen op het NK eerste divisie. Mayah moest in de middag haar oefening ‘Zonder Materiaal’ en hoepel laten zien aan de jury. De oefeningen ging erg netjes en er was veel progressie te zien. Tijdens de prijsuitreiking behaalde Mayah een negende plaats.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie