Afbeelding

PKC heeft moeite met TOP: 14-17

Sport 124 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdag ternauwernood gewonnen van TOP/Litta. In de uitwedstrijd in Sassenheim werd het 14-17 voor de Papendrechtse korfballers.

Julia Schuiling keerde terug in de basis bij TOP na een lange revalidatie en bij PKC maakte Olav van Wijngaarden (sneller dan verwacht) zijn rentree. TOP werkte hard, leverde veel energie en vocht voor iedere bal. De Sassemers vertraagden duidelijk, door de eerste bal achter te houden en zo te proberen PKC op zo min mogelijk pogingen te houden. Daar slaagde de ploeg goed in en samen met een zeer matig afrondingspercentage zorgde dat ervoor dat TOP in het spoor van PKC kon blijven. Sterker nog, met twee goals zette Barbara Brouwer haar ploeg vlak voor rust weer op gelijke hoogte (6-6).

In de tweede helft bleef TOP volharden in de effectief gebleken tactiek. Op een doelpunt van PKC volgde vrijwel direct een antwoord, en halverwege de tweede helft kwam TOP via twee goals van Frank Mostard zelfs op voorsprong (13-11). Daarna nam PKC het initiatief over. Nienke Hintzbergen bewees maar weer eens haar waarde voor PKC en Marijn van den Goorbergh kende een sterke invalbeurt. Hij was het die, samen met Laurens Leeuwenhoek, Hintzbergen keer op keer in stelling bracht, waardoor de Papendrechters de achterstand ombogen in een voorsprong. TOP viel stil, kwam niet verder dan éénschotsaanvallen en moest toezien hoe PKC uiteindelijk aan het langste eind trok. Hintzbergen werd topscorer met zes goals.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie