• Wethouder Arno Janssen.
• Wethouder Arno Janssen.

Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen)

Nieuws 867 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de wijk Kraaihoek in Papendrecht en dan met name Kraaihoek Noord is recent de nodige onrust ontstaan over de staat van onderhoud van de woningen en wat daaraan gedaan gaat worden. Er is veel onduidelijkheid.

Het gaat dan om vragen over renovatie of nieuwbouw, de aanpak van het meest noodzakelijke onderhoud, de huurverhogingen en de beperkte communicatie van Woonkracht10 over de plannen met betrekking tot dit alles.

Raadslid Henk Bezemer van de ChristenUnie (CU) stelde hierover vragen tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag. Hij vroeg met name of het college van Papendrecht bereid is om een bemiddelende rol in deze problematiek te spelen en met de bewoners en Woonkracht10 hierover in gesprek te gaan.

Wethouder Arno Janssen (van onder meer ruimtelijke ordening en wonen) vond het niet nodig om te gaan bemiddelen. “Dat is een brug te ver”, zei hij tijdens de raadsvergadering. Huurders die problemen hebben, kunnen wat hem betreft naar de huurcommissie gaan of naar Woonkracht10 zelf.

Wel verklaarde hij tijdens de vergadering dat hij bereid is om in overleg te gaan met Woonkracht10 over de situatie.

CU-raadslid Henk Bezemer was met die laatste toezegging blij. “Er is onrust, dus het is goed om het gesprek daarover te blijven voeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sven Schakel, Pepijn van Merkerk en Thijs Schakel.
Pepijn van Merkerk uit Goudriaan Nederlands kampioen dammen pupillen Sport 3 mei, 17:48
Afbeelding
Alblasserwaardse dammers De Kroonschijf aan kop bij Nederlands kampioenschap dammen in Papendrecht met korte video en foto's 3 mei, 08:08
• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden