Afbeelding
Foto: Dordrecht Pakt Uit

Internationaal straattheater tijdens Dordrecht Pakt Uit

Nieuws 543 keer gelezen

DORDRECHT • De ondernemers van de binnenstad van Dordrecht pakken op zaterdag 20 april pakken uit met een grote editie van Dordrecht Pakt Uit. Deze keer worden bezoekers verrast met bijzonder straattheater: van acts op 5 meter hoogte tot ontroerend poppenspel. Daarnaast zijn er in veel winkels leuke acties of activiteiten.

Het straattheater komt niet alleen uit Nederland maar ook van over de grens. ‘We organiseren dit jaar maar één editie van Dordt Pakt Uit dus dan we pakken we ook echt uit’. vertelt Andrea Klingler van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht).

‘De ochtend is voor de mensen die van rustig winkelen houden. Vanaf het einde van de ochtend en begin van de middag kun je allerlei verschillende soorten straattheater tegenkomen.’

Internationale prijzen
‘We zoeken naar bijzondere dingen die je niet overal tegenkomt en dat hebben we ook dit jaar weer gevonden. Op de Statenplaats komt een show van een straatartiest op maar liefst 5 meter hoogte. Deze man is echt geweldig. Hij treedt veel op in het buitenland dus erg leuk dat hij nu hier te zien is.’

Ook komen er optredens van een Belgische jump rope groep die al veel internationale prijzen heeft gewonnen.

‘Wat die jongens doen is echt next level. Zij brengen lekker veel energie en een spetterend optreden. Deze act treedt midden op de markt op, ter hoogte van de Geldmaatwinkel, en zal zeker veel bekijks trekken’.

Ontroerend straattheater
Wie van klein en ontroerend straattheater houdt, wil zeker kijken bij Steven Luca en zijn pop François Blanc. Deze kleine poëtische act is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. De schilderachtige pop maakt witte portretten van voorbijgangers. Vanaf de eerste minuut heeft de pop de sympathie van het publiek te pakken. François Blanc is ontroerend, spannend, lief en knorrig tegelijk. Je kunt hem zien op de Voorstraat west ter hoogte van het stadhuis.

Rijdende badkuip
Maar je kunt nog veel meer bijzondere dingen tegenkomen. Een badderende man in een badkuip die dwars door de straten van de binnenstad rijdt bijvoorbeeld. Maar ook een levend bankstel, een mooie marionet en poppenspeler op stelten, maar ook schitterende metershoge papagaaien, vrolijke ballonvogels en prullenbakken die een eigen leven leiden.

Acties in de winkels
Dordrecht Pakt Uit betekent ook leuke acties en activiteiten in de winkels. Zo organiseert restaurant La Bohème weer een heerlijke oesterproeverij op hun terras in de Augustijnenkamp, zijn er creatieve mini workshops bij de Woonmol, kun je bloemen maken van keramiek bij de Kleister, de lekkerste olijven proeven bij Mezze Gourmet en nog heel veel meer.

Op de website www.dordrechtpaktuit.nl staat waar welke act te zien is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toch definitief streep door schoorstenen nieuwe woningen 'Kassen Jonker', nu én in de toekomst Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Verdwijnt het openbaar onderwijs uit de wijk Kinderdijk? D66 en PvdA maken zich er zorgen over Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Noortje van Leeuwen winnaar bij traditionele ringsteken in Alblasserdam Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden