• Het plangebied van de Veerpromenade.
• Het plangebied van de Veerpromenade. Foto: Aangeleverd
update

Gemeente Papendrecht zet bouw Veerpromenade in de markt; wie wil het gebouw ontwikkelen?

Nieuws 2.025 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is op zoek naar ondernemingen die willen investeren in de bouw van het gebouw dat naast het gemeentehuis moet komen, op het kruispunt van de Markt met de Veerpromenade.

“Door de markante ligging aan het marktplein is het gewenst om hier een bijzonder, alzijdig gebouw te ontwerpen”, vindt de gemeente Papendrecht. Alzijdig wil zeggen: een gebouw zonder duidelijke voor- en achterkant.

De bedoeling is dat het een hoogwaardig en herkenbaar gebouw wordt dat identiteit geeft aan Papendrecht en rekening houdt met zowel de stedelijke als de dorpse schaal. Architectonisch onderscheidend en beeldbepalend, zo staat te lezen in een persbericht dat de gemeente maandagochtend heeft verspreid.

De gemeente is op zoek naar ondernemingen die willen investeren in deze bijzondere plek in het hart van Papendrecht. Een onderneming die creativiteit inbrengt om de ontwikkeling verder in te vullen.

Selectie van partijen
De Veerpromenade is door middel van een zogenaamde ‘tender’ in de markt gezet. Hiermee start de selectiefase, waarin geïnteresseerde ondernemingen zich kunnen aanmelden voor deelname. Uit de ontvangen aanmeldingen selecteert de gemeente drie gegadigden die worden uitgenodigd voor de inschrijvingsfase.

Interesse
De tender wordt uitgevoerd via het aanbestedingsplatform TenderNed. Geïnteresseerden in de ontwikkeling van de Veerpromenade kunnen daar de tenderdocumenten downloaden, vragen stellen over de tender en een aanmelden indienen. De tender is te vinden via www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/330666.

Het indienen van een aanmelding voor de selectiefase kan uiterlijk tot donderdag 14 mei.

Noot van de redactie: Bij een eerdere versie van dit verhaal stond een afbeelding die geen betrekking had op het plangebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden