"Ik weet oprecht niet van een locatie voor een heel geboortebos in Papendrecht."
"Ik weet oprecht niet van een locatie voor een heel geboortebos in Papendrecht." Foto: Geurt Mouthaan

Geboortebomen als krachtig symbool van leven: D66 Papendrecht dient motie in

Nieuws 754 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een groenere en duurzamere toekomst voor de stad. Niels van Heteren zal vanavond, namens de D66-fractie van Papendrecht, een motie indienen voor de invoering van geboortebomen als symbolisch geschenk aan nieuwe ouders. Waarbij bomen worden erkend als krachtige symbolen van leven, groei en een het belang van een groene toekomst.

Symboliek

Van Heteren benadrukt het belang van deze symboliek. “Bomen vertegenwoordigen al duizenden jaren lang in diverse culturen, religies en gemeenschappen, groei en leven. Ze dienen als een krachtig algemeen symbool.”

Geboortebos

Naast het voorstel voor geboortebomen, oppert van Heteren ook het idee van een geboortebos voor inwoners die geen geboorteboom willen ophalen. Evenals het plaatsen van een herdenkingsboom voor stil geboren kinderen. Dit laatste ook voor erkenning van het stille leed van ouders die een kind verloren hebben. Deze ideeën worden niet expliciet benoemd in de motie.

Van Heteren: “Ik weet oprecht niet van een locatie voor een heel geboortebos in Papendrecht, maar het college mag het altijd verkennen in de uitwerking van de motie. Een herdenkingsboom vind ik zelf zeker belangrijk, maar ook hierbij komen er misschien wat haken en ogen kijken waar deze dan geplaatst moet worden. Hierbij wil ik het college ook de ruimte geven bij de uitwerking en daarom niet expliciet benoemen.’’

De motie stelt voor om waardebonnen voor geboortebomen aan te bieden aan nieuwe ouders, ter vervanging van de traditionele knuffels. Ook om hieruit de financiële dekking te zoeken. Bovendien wordt opgeroepen tot samenwerking met lokale partners, zoals De Heerlijkheid van Papendrecht, om de implementatie van geboortebomen te faciliteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koningsdag in Alblasserdam officieel van start met zingen Wilhelmus en hijsen vlag bij Landvast korte video en foto's 16 uur geleden
Afbeelding
Scooter in brand langs Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland met korte video 20 uur geleden
Afbeelding
BSO-locaties van Fit-Kidz mogen van gemeente Papendrecht openblijven Nieuws 26 apr, 19:42

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden