• De leerlingen die betrokken zijn bij pop-uprestaurant Happietaria.
• De leerlingen die betrokken zijn bij pop-uprestaurant Happietaria. Foto: De Lage Waard

Leerlingen De Lage Waard uit Papendrecht openen pop-uprestaurant voor het goede doel

Nieuws 1.468 keer gelezen

PAPENDRECHT • Lekker eten en tegelijk een goed doel steunen? Het is vanaf 16 april mogelijk in Papendrecht. Dan openen dertien leerlingen van de Havo/Vwo van De Lage Waard het pop-uprestaurant Happietaria Papendrecht.

Voor dit jaarlijkse evenement is een nieuwe locatie gevonden: de Volksuniversiteit aan de Vondellaan. Met dit restaurant hopen dertien leerlingen van de christelijke scholengemeenschap zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: een toekomst zonder geweld voor jongeren in Haïti.

Hulp van Tearfund
De leerlingen uit atheneum vier hebben samen met Tearfund, een organisatie die onder andere jongeren in Haïti wil helpen met een eerlijk toekomstbestendig bedrijf, dit restaurant opgezet. De leerlingen hebben de nieuw gevonden locatie ingericht, de PR geregeld, het menu samengesteld en koks benaderd om lekker te koken. De opbrengst van deze avonden gaat naar Tearfund.

We kunnen vast verklappen dat het menu ook deze keer voor iedereen iets lekkers biedt

Een team van docenten begeleidt de leerlingen bij het project. “Het is weer een flinke klus, maar ontzettend leuk om te zien dat een nieuwe groep leerlingen weer geheel eigen ideeën heeft. Zo is er bijvoorbeeld veel gewerkt aan de inrichting van de nieuwe locatie. De leerlingen hebben zelfs een decorateur weten te strikken om advies te geven.”, zegt Annemarie Haak, docent Nederlands. 

Voor iedereen iets lekkers
Noortje Korteweg, docent natuurkunde, vult aan: “Zowel de leerlingen als wijzelf leren heel veel. Afgelopen maandag hebben we met elkaar en met onze ‘advieskok’ Arco Koetsveld proef gekookt. We kunnen vast verklappen dat het menu ook deze keer voor iedereen iets lekkers biedt. We zijn nu al trots op de leerlingen en hopen dat er veel gasten komen eten en uiteraard hopen we ook dat we veel geld ophalen voor het goede doel.”

Zeven dagen open
Happietaria Papendrecht is zeven dagen geopend: op dinsdag 16 april, woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 april en dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 april. De leerlingen hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen komen eten.

Meer informatie over het pop-uprestaurant is te vinden op www.happietaria.nl/happietaria-papendrecht. Ook kan er via deze website worden gereserveerd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden